Közélet

Vona: keressék egymásban a szövetségest a nemzeti radikális szervezetek

Vona: keressék egymásban a szövetségest a nemzeti radikális szervezetek

2014. július 5., szombat
Vona: keressék egymásban a szövetségest a nemzeti radikális szervezetek

A Jobbik elnöke arra szólította fel a nemzeti radikális szervezeteket, hogy a szövetségest, a bajtársat keressék egymásban.

Vona Gábor

szombaton Budapesten, a bajtársiasság napja elnevezésű rendezvényen azt mondta: büszke arra, hogy 2009. július 4-én volt egy közösség, amely nem otthonról nézte, ahogy

Bajnai Gordon

és

Gyurcsány Ferenc

"pusztítja" az országot, hanem újra és újra szembenéztek a rájuk rontó rendőrséggel. Hozzátette: eltelt öt év, és új kormány van, ami sokak szemében más, ő mégis ugyanolyannak tartja a nemzetközi érdekek kiszolgálása, a nemzeti érdekek elárulása szempontjából. Kitért arra, hogy 600 ezer ember elhagyta Magyarországot, s ma már "egzisztenciális öngyilkossági kísérlet", ha valaki itthon marad. Vona Gábor szerint az Orbán-kormány ugyanazt a tendenciát folytatja, mint elődei, de ezt jól leplezi. Nehéz ez ellen küzdeni, mert "Orbán Viktor andalító, nemzeti színbe tekert szavai sokakat elálmosítanak" - fogalmazott. Emiatt fontosnak nevezte, hogy a nemzeti oldal napi szinten tükröt tartson a kormánynak. Felvetette, hogy a szervezetek - köztük az Új Magyar Gárda, a Magyar Nemzeti Gárda, a Betyársereg, a Nemzeti Érzelmű Motorosok - döntő pillanatokban képesek-e együtt cselekedni és gondolkodni, ahogy öt éve történt, amikor senki nem azt nézte, miben vannak véleménykülönbségek, hanem hogy miben értenek egyet. Rákfenének nevezte a sértődöttséget, ami miatt nem lehet egy irányba tartani. "Mi lett volna, ha a hét vezér is megsértődik egymásra? - példálózott. "Ne sértődjünk meg egymásra, ne a legfőbb ellenséget lássuk egymásban, hanem a szövetséget, a bajtársat" - emelte ki. Az ellenzéki politikus azt mondta: a nemzetnek nagy szüksége van és lesz rájuk. Példaként Ukrajnát hozta, amely szavai szerint pillanatok alatt vált a tűz martalékává. Ki lesz majd akkor, aki megvédi a családjainkat? - tette fel a kérdést Vona Gábor, és a Budapest Pride résztvevőire célozva úgy folytatta: "akik most ott vonulnak, akkor is fognak vonulni?". Hozzátette: szívesen látná őket a front első vonalában. Jelezte ugyanakkor: azt szeretné, ha nem lenne háború, s azt kérte, hogy a kormány Amerika-barát politikájával ne is vigye bele az országot. A "bajtársiasság napján" megemlékeztek arról, hogy öt éve 216 embert állítottak elő az Erzsébet térről, ahol a Magyar Gárda bírósági feloszlatása ellen és a politikai foglyok szabadon bocsátása érdekében tiltakoztak. Szombaton ugyanitt gyülekeztek pár százan, majd a Széchenyi térre vonultak, ahol a Belügyminisztériummal szemközti területen hangzottak el az akkor történteket felelevenítő beszédek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.