Közélet

Orbán: a kkv-k a fejlődés motorjai

Orbán: a kkv-k a fejlődés motorjai

2014. július 4., péntek
Orbán: a kkv-k a fejlődés motorjai

A kis- és középvállalkozásokat (kkv) nevezte a fejlődés motorjainak Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Pest megyei Pilisborosjenőn, a Meditop Gyógyszeripari Kft. üzemátadó ünnepségén. A kormányfő a rendezvényen reagált a devizahiteleseket segítő törvényjavaslat parlamenti elfogadására is, amelyet úgy kommentált: új időszak nyílhat, eljöhet a fair bankok korszaka.

Orbán Viktor

beszédében a kkv-król azt mondta: ha ez a szektor fejlődik, akkor több profitot termelhet, ha pedig több profitot termel, akkor Magyarország prosperálása hosszú távon is biztosítva lesz. Kitért a gyógyszeriparnak, "a magyar gazdaság egyik hagyományos sikerágazatának" helyzetére is, amellyel kapcsolatban kijelentette: "régen tudjuk, hogy a magyar gazdaság bajaira többek között a gyógyszeriparban rejlik a legjobb orvosság". Orbán Viktor szavai szerint Magyarország gyógyszeripari nagyhatalom lehet. Jelezte, az iparág ma mintegy 14 ezer embernek ad munkát az országban, ráadásul ez az ágazat az innováció egyik legfontosabb műhelye is. A Meditop beruházásáról elmondta: a fejlesztésnek köszönhetően mintegy tíz százalékkal bővülhet a foglalkoztatottak száma a jelenleg mintegy 170 embernek munkát adó cégnél. "Mondhatják, hogy ez nem sok", de a nemzetgazdaság az ilyen üzemekből épül fel, vagyis a most átadotthoz hasonló gépsorok és az általuk teremtett munkahelyek nélkül nincs magyar gazdaság - tette hozzá, megjegyezve: "annak örülünk a legjobban, amikor magyarok adnak munkát magyaroknak". Ez a beruházás is azt jelzi - fogalmazott -, hogy "egyre többen vannak, akik értik: van még erő és tartalék a mi hazánkban". A miniszterelnök ismét beszélt az ipari rezsicsökkentésről, azaz a vállalkozásoknak biztosított olcsó energiáról, amellyel kapcsolatban azt mondta: "hallani fogják a következő hetekben, hónapokban, hogy a parlament sokat töri majd ezen a fejét". A kormányfő a devizahiteleseket segítő törvényjavaslat parlamenti elfogadását úgy kommentált: történelmi nap a mait, mert "könnyen lehet, hogy új korszakot nyitottunk meg", amelyben az emberek végre úgy fogják érezni, hogy nem mindig az erősebbnek van igaza. Annak is lehet igaza, aki gyengébb: az igazság és a törvény az ő oldalán áll, és "előfordulhat, hogy Magyarországon egyszer csak eljön a fair bankok korszaka". A Meditop egyik tulajdonosa, Greskovits Dávid beszédében felidézte: első saját fejlesztésű készítményüket 1998-ban vezették be. Vállalkozásukat - mondta - nem rövid távra tervezték, céljuk egy stabil alapokon nyugvó gyógyszergyár működtetése. Ács Zoltán, a cég másik tulajdonosa közölte, hogy fejlesztéseiket folytatni akarják egy új alapanyagraktárral, új laborokkal és új logisztikai központtal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.