Közélet

Nyílt nap a nandafalvi hindu templom

Nyílt nap a nandafalvi hindu templom

2014. július 30., szerda
Nyílt nap a nandafalvi hindu templom
Nylit_nap_Nandafalvan_2012__2_

Augusztus 2-án rendezi nyílt napját a Szeged környéki tanyavilágban megbújó nandafalvi hindu templom. A különös programon a vendégek ízelítőt kaphatnak India évezredeket átívelő lelki kultúrájából.

A résztvevők kedvükre csemegézhetnek az izgalmas programokból. Délután 4 órától ráhangolódásképpen két órán át mindenki kedvére sétálgathat a templom körüli szentélyparkban, ahol akár nézőként, vagy résztvevőként csatlakozhat a hindu énekekhez, védikus tűzáldozathoz, ősi mantrarecitáláshoz. Jógaoktatóval beszélgethetnek, tanácsot kérhetnek, kérdezhetnek. Mindemellett a hennafestést is kipróbálhatják, indiai vegetariánus finomságokat kóstolgathatnak, és az indiai bazárhangulatból is ízelítőt kapnak, a hölgyek szárit ölthetnek, a férfiak dótit, vagy, ha kedvük tartja, a park zöld gyepén ülve meditálhatnak. A hivatalos program este 6 órakor kezdődik a templom mögötti amfiteátrumban. A kagylókürt búgásával és a templom harangjával kezdődik az esti púdzsá. A tradicionális szertartásnál kedve szerint minden vendég ajánlhat fel virágot. Díszvendégeink felszólalása után a közösség budapesti jógaiskolája mutatkozik be, Szabó Szilvia Jógamájá vezető jógaoktató csapata révén tekinthet meg a közönség egy jógabemutatót, melyben a tradicionális elemek kapnak hangsúlyt, és bepillanthatnak jógafoglalkozásaik hangulatába is. A bemutató jógaórán magas szakmai igényességgel ismerhetők meg a különböző gyakorlatok. A tudományos magyarázatoknak köszönhetően akár a laikus, akár a gyakorló jógás is hasznos életvezetési tanácsokat vihet magával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.