Közélet

Menettánccal indult a néptáncfesztivál

Menettánccal indult a néptáncfesztivál

2014. július 8., kedd
Menettánccal indult a néptáncfesztivál
Nemzetközi néptáncfesztivál Szegeden

Az időjárás is kegyes volt a néptáncosokhoz, kedd délután nem a villámok, hanem a fiúk csizmájának csattogásától volt hangos a belváros. Ez a hang hirdette, megkezdődött a 26. Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál programja. A külföldi és magyar együttesek alkotta menet a Széchenyi térről a Kárász utcán át egészen a Dugonics térig csalogatta az érdeklődőket.

A különböző nemzetek hagyományőrző táncosai már 48 éve szervezik a fesztivált, ők minden páros évben kapnak lehetősége, míg a Martin Györgyről elnevezett hazai néptáncgálát a páratlan években hozzák el Szeged városában.

neptancfesztival02_kzg

A megnyitót követően 20 órától a Szegedi Nemzeti Színház ad otthon az eseménynek, ide szervezték ugyanis az I. Folklórestet, ahol fellépnek a cseh Ayfas, a román Cununa Somesana, a Szeged és a Cuháré táncegyüttesek. Szerdán az Ayfas és a Cununa Somesana Táncegyüttesek a Dugonics téren felállított színpadon gondoskodnak a jó hangulatról, majd ugyancsak 20 órától a szegedi nemzetiben a török Gehem és a szerb Stanko Paunovic, valamint a magyar Délikert néptáncegyüttesek mellett a Juhász Zenekart, valamint Bacsa Orsolya s Túri Hanga népdalénekesek is bemutatkoznak. Július 10-én a Gehem és a Stanko Paunovic néptáncegyüttesek ropják a Dugonics téren, 11-én pedig - vagyis a programsorozat zárónapján - a Szegedi Szabadtéri Játékok újszegedi színpadán gálaműsorral zárul a fesztivál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.