Közélet

Jövő nyárra befejeződik a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat fejlesztése

Jövő nyárra befejeződik a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat fejlesztése

2014. július 23., szerda
Jövő nyárra befejeződik a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat fejlesztése

Várhatóan 2015. nyár elejére befejeződik a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat (NTG) fejlesztése, amelynek révén hatékonyabbá válhat az elektronikus közigazgatási szolgáltatás.

A beruházás összköltsége 3,2 milliárd forint, amelyet az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszíroz az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program keretében - közölte a beruházást irányító NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. szerdán az MTI-vel. A fejlesztéssel a közigazgatási intézmények a jövőben nagyobb költséghatékonyság mellett vehetik igénybe az adat- és hangkommunikációs szolgáltatásokat. A 2013 végén aláírt támogatási szerződéssel megvalósítási szakaszába lépett projekt további célja, hogy javítsa a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat (NTG) hálózatbiztonsági állapotát, átterelje a Zártcélú Rendészeti Hálózat hangforgalmát (ZRH) a gerinchálózatra, valamint fejlessze a hálózati alkalmazásokat és eszközöket. A közlemény szerint a ZRH hangmigrációhoz szükséges eszközök beszerzése már megtörtént, azok üzembe helyezése folyamatban van, ezáltal a hangszolgáltatás teljes egészében az NTG hálózaton keresztül történik majd. A tervek szerint 2014 harmadik negyedévében lezárul a nagyteljesítményű hangszolgáltatói hálózati berendezések beszerzése, valamint az IT biztonsági szabályozási konszolidáció is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.