Közélet

Jobbik: kiemelten kell foglalkozni az elvándorlással

Jobbik: kiemelten kell foglalkozni az elvándorlással

2014. július 10., csütörtök
Jobbik: kiemelten kell foglalkozni az elvándorlással

A Jobbik álláspontja szerint kiemelten kell foglalkozni az elvándorlás kérdésével és több területen beavatkozásra van szükség.

Farkas Gergely

, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese csütörtöki sajtótájékoztatóján kifogásolta, hogy az elmúlt két hónapban nem került szóba az Országgyűlésben a probléma, s nincs nevesítve olyan államtitkár sem, akinek az elvándorlással foglalkoznia kell. Riasztónak nevezte, hogy a felmérések szerint a 18 és 39 év közöttiek fele gondolkodik rövid vagy hosszú távú kivándorlásban, s a külföldön élő magyarok sem vágynak haza. Farkas Gergely a következő időszak kiemelt problémájának nevezte a kérdést, amellyel kapcsolatban eseti bizottság felállítását, parlamenti vitanap megszervezését szorgalmazta. Emellett úgy véli, a kivándorlást a közbeszéd témájává kell tenni. A jobbikos politikus a megoldási javaslatok közé sorolta a bérlakásprogram beindítását, valódi munkahelyek létrehozását, ifjúsági törvény megalkotását és az államilag finanszírozott felsőoktatási helyek számának növelését. A Jobbik az őszi ülésszak előtt felvázolja megoldási javaslatait és a kormánynál is mielőbbi lépéseket szorgalmaz annak érdekében, hogy aki Magyarországon él, az itthon is maradjon, aki pedig elvándorolt, az hazatérjen - mondta Farkas Gergely.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.