Közélet

Ingyen wifi a Dugonics téren az Inviteltől

Ingyen wifi a Dugonics téren az Inviteltől

2014. július 4., péntek
Ingyen wifi a Dugonics téren az Inviteltől
invitel_03_gs

A Dugonics tér és az Árpád tér környékén, vagyis a szegedi Katolikus Ház mintegy 80 méteres körzetében július negyedikével ingyenes wifi szolgáltatást indított az Invitel.

Az idén nívódíjjal jutalmazott Dugonics téren mától bárki ingyen szörfölhet: az Invitel_Szabadon névre keresztelt vezeték nélküli hálózaton keresztül bármit helyből elérhetünk, korlátok nélkül. Okostelefonról, táblagépről, laptopról bárki jelszó nélkül, térítésmentesen kapcsolódhat, így az egyetemistáknak kedvelt, a turistáknak pedig hasznos célpontja lesz a "Dugó tér".

invitel_02_gs

Mint azt a pénteki sajtótájékoztatón

Horváth Csabától

, az Invitel regionális vezetőjétől megtudtuk, Gyulán, Cegléden, Veszprémben, Gödöllőn és Hajdúszoboszlón már régebb óta működik ilyen szolgáltatás, ezért elérkezett az idő, hogy Szeged városát is bevonják. Reményei szerint a tér ezáltal még sokoldalúbban szolgálja majd az idelátogatók kényelmét. Ezen a véleményen volt

Tóth Károly

önkormányzati képviselő is, aki szerint keresve sem találhattak volna alkalmasabb és szebb helyet a projekt bevezetésére, mint a Rektori Hivatal előtt elterülő terület.

invitel_01_gs

Az ingyen wifi szórására alkalmas berendezései eszközök a Katolikus Házban vannak.

Kondé Lajos

, a Szeged-Csanádi Egyházmegye pasztorális helynöke úgy fogalmazott, a technikai fejlődés hosszú időt járt be a kurblis telefontól a szabadtéri internetezésig, viszont ezzel megteremtik annak lehetőségét, hogy a felhasználók gazdagítsák ismerteiket, a fiatalok szórakozzanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.