Közélet

Forintosítással segítené a devizahiteleseket a Jobbik

Forintosítással segítené a devizahiteleseket a Jobbik

2014. július 15., kedd
Forintosítással segítené a devizahiteleseket a Jobbik
toth_peter_ia

A kormány intézkedései nem képesek kezelni a hitelesek problémáját, egyedüli megoldást a felvételkori árfolyamon történő forintosítás jelenthet - mondta Tóth Péter, a Jobbik megyei elnöke keddi sajtótájékoztatóján.

"A Jobbik minden olyan intézkedést támogat, amely legalább egy devizahitelest megment, a kormány ezzel szemben egy részleges megoldást nyújtott csak az embereknek, majd elvonult nyaralni" - mondta el a sajtótájékoztatón

Tóth Péter

, a Jobbik megyei elnöke. A párt szerint egyedüli megoldást az jelenthet, ha felvételkori árfolyamon, forintosítva jelenítenék meg a hiteleket. Tóth Péter szerint nem igaz, hogy a bankrendszer összeomlásával járna ez a megoldás, számításaik szerint ugyanis a párt által vázolt forintosításhoz képest 20-30% plusz tartalékkal rendelkeznek a pénzintézetek. Szeged vonatkozásában is aggasztó híreket hallani a hitelesekről. Portálunk

beszámolt róla

, hogy néhány héttel ezelőtt Kecskésen lakoltattak ki egy 74 éves hölgyet. Mivel ő forinthitellel rendelkezett, így a moratórium sem vonatkozott rá, a politikus szerint az ő ügyüket is kiemelten kellene kezelni. Hetente több panaszos fordul a Jobbikhoz Tóth Péter szerint, sokuk a napi megélhetést, gyógyszereket sem tudják finanszírozni. "Mindenki érdeke, hogy a lehető leghamarabb megoldást találjunk erre a problémára, központi törvényalkotás, gyors intézkedés szükséges, hiszen családok, idős emberek kerülhetnek utcára országszerte és itt Szegeden is" - emelte ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.