Közélet

Elkülönítették a hűtlen kezelés vádpontjait Hunvald György esetében

Elkülönítették a hűtlen kezelés vádpontjait Hunvald György esetében

2014. július 1., kedd
Elkülönítették a hűtlen kezelés vádpontjait Hunvald György esetében
hunvaldgyorgy_mti_kzg

A Kúria végzésében elkülönítette azokat a vádpontokat, amelyekben Hunvald György volt szocialista országgyűlési képviselőt, egykori erzsébetvárosi polgármestert hűtlen kezeléssel vádolta meg az ügyészség.

Hunvald György

védője kedden újságíróknak elmondta: bizonyos vádpontokat különítettek el, amelyekben az erzsébetvárosi önkormányzat ellen elkövetett hűtlen kezeléssel vádolták a volt polgármestert. Ennek az az oka, hogy két büntetőeljárás folyik az ügyészség megfontolása miatt. Hunvald György ellen két büntetőeljárás folyik egy bűncselekmény miatt. Ez tarthatatlan helyzet - jelentette Sebes Péter, a volt politikus védője. Mint kifejtette, a Kúria ezeket a részcselekményeket elkülönítette, és egységesen egy bűncselekmény miatt egy bíróság fog dönteni, feltehetően ősszel a Fővárosi Törvényszék, ahol a másik büntetőeljárás éppen folyik. Hunvald Györggyel szemben e cselekmények miatt nem lesz ítélet a Kúrián - tette hozzá. Közölte: hivatali visszaélések ügyében azonban - zömmel lakások kiutalása és egy másik ügy miatt - minden bizonnyal ítélet születik. A Kúria védői indítványra döntött az elkülönítésről. Ezt követően tanácskozási szünetet rendeltek el. Mint

Sebes Péter

elmondta, a hűtlen kezelés vádpontja, amelyet az erzsébetvárosi önkormányzat sérelmére követett el az ügyészség szerint Hunvald György, részben tanácsadó szerződésekre, részben pedig másfajta, az önkormányzat sérelmére elkövetett cselekményekre vonatkozik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.