Közélet

Csobbanj Európával Szegeden és Mórahalmon

Csobbanj Európával Szegeden és Mórahalmon

2014. július 20., vasárnap
Csobbanj Európával Szegeden és Mórahalmon
morahalom_szt_erzsebet_gyogyfurdo

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Tájékoztató Irodája és a magyarországi Europe Direct tájékoztató irodák idén ötödik alkalommal valósítják meg a „Csobbanj Európával!” roadshow-t.

A programsorozat június 17. és augusztus 27. között mintegy 40 hazai strandon valósul meg. Július utolsó két hétvégéjén Csongrád megye ad otthont a kezdeményezésnek: július 19-én szombaton a szegedi Napfényfürdő Aquapolis, július 27-én vasárnap pedig a mórahalmi Szent Erzsébet Fürdő területén várjuk az érdeklődőket. A program célja, hogy az európai uniós állampolgárság adta lehetőségekről (utazás, továbbtanulás, munkavállalás, pályázatok), az Európai Uniót érintő aktualitásokról (uniós tagságunk tizedik évfordulója, európai parlamenti választások eredményei stb.) ingyenes tájékoztatást nyújtson a strandolóknak. A rendezvényt ezúttal is kvízekkel, ügyességi és logikai játékokkal színesítik. Ezen túlmenően idén egy különleges versennyel is hivatott megmozgatni a családokat és baráti társaságokat. A vállalkozó kedvűeknek egy fénykép erejéig csapatban kell majd bemutatniuk egy-egy nevezetes európai hagyományt (pl. egy spanyol bikaviadalt) vagy híres épületet (pl. az Eiffel-tornyot). A feladvány megoldásához csupán mozdulataikat használhatják a versenyzők, vagy naptej segítségével társuk hátára rajzolhatják a nevezetességet. A fotókat a közönség interneten keresztül értékelheti, és a legtöbb szavazatot elnyert produkciót egy kétfős négy napos utazással díjazzák a szervezők. Az úticél Európa 2014-es kulturális fővárosa, a festői szépségű Riga. A rendezvénysorozat eseményeit a Facebookon, vagy a roadshow

hivatalos oldalán

lehet követni. A kezdeményezéshez idén is csatlakozott a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának EURES tanácsadója, a Euroguidance hálózatot képviselő Nemzeti Pályainformációs Központ, valamint a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában működő Enterprise Europe Network iroda.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.