Közélet

Avartüzek és műszaki mentés miatt riasztották a katasztrófavédőket

Avartüzek és műszaki mentés miatt riasztották a katasztrófavédőket

2014. július 22., kedd
Avartüzek és műszaki mentés miatt riasztották a katasztrófavédőket

Aljnövényzet tüzei mellett műszaki mentések is adtak munkát a tűzoltóknak a tegnapi nap folyamán - olvasható a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében.

A hétfői napon a tűzesetek mellett műszaki több mentéshez is riasztották Csongrád megye tűzoltóit. Két helyen gyulladt meg az avar és a száraz fű megyénkben. Délután 3 órakor az 55-ös út 38-as kilométerszelvényében mintegy 50 négyzetméteren lángolt az aljnövényzet. A tűz a szomszédos területen lábon álló gabonát is veszélyeztetett. Az elsőnek kiérkező ruzsai hivatásos egység mellett az Ásotthalmi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai is a helyszínre érkeztek: a tűz körülhatárolása után rövid időn belül megfékezték a lángokat. A gyors tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően a lángok nem terjedtek át a szomszédos gabonatáblákra. A másik avartűz Szegeden, a Ballagi sor 24. szám előtt keletkezett. A jelzett területen húsz négyzetméteren csaptak fel a lángok, melyet szegedi egységek fékeztek meg. A hétfői műszaki mentések sorában elsőként egy méhcsaládot kellett eltávolítani, amely egy szomszédos gyerektábor lakóit is veszélyeztette. Mártélyon, a Barkász utcában fészkeltek a méhek a tető alá, a hódmezővásárhelyi tűzoltó egység létraszer segítségével avatkozott be és szüntette meg a veszélyhelyzetet. A méhcsaládot a tető alól eltávolították, majd a méhészek a helyszínről elszállították. A késő éjszakai órákban a csongrádi Hársfa utcában egy tehergépjármű vontatmánya fának, illetve kerítésnek ütközött, a fa a kerítésre dőlt. A kiérkező csongrádi hivatásos tűzoltók láncfűrész, illetve csörlő segítségével távolították el a kidőlt fát -, és vontatták ki a járműszerelvényt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.