Közélet

A pénzen már nem múlik, utaznak-e Pekingbe a radnótis diákok

A pénzen már nem múlik, utaznak-e Pekingbe a radnótis diákok

2014. július 14., hétfő
A pénzen már nem múlik, utaznak-e Pekingbe a radnótis diákok
gyarmati_fanni10_gs

Összegyűlt a pénz a pekingi Nyelvészeti Diákolimpiára készülő gimnazisták, így a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium három diákjának utazására.

Mint azt

korábban írtuk

, a Radnóti-gimnázium három diákja is kiharcolta a hazai versenyeken nyújtott teljesítményével annak lehetőségét, hogy a magyar színeket képviselje a Pekingben rendezendő Nyelvészeti Diákolimpián. Derült égből a villámcsapásként érte őket a hír, amikor megtudták, az Emberi Erőforrások Minisztériumától nem kapnak támogatást az utazáshoz. Gál Béla, a gimnázium igazgatója végül gyűjtést kezdeményezett a tehetséges diákok megsegítésére, ami, mint szerkesztőségünkhöz eljuttatott leveléből kiderült, sikerrel járt. Az iskolavezető által írtakat alább változtatás nélkül közöljük: "A Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium minden tagja, de különösen a három "gráciánk" nevében, sőt magamat is ide értve hálásan köszönjük azt a támogatást, amit az elmúlt két és fél napban adtak számunkra. Mindig tudtam, hogy a MÉDIA ereje fantasztikus, de most közvetlenül is tapasztalhattam a Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpia pénzügyi hátterének biztosításában. Az időben megjelentetett, korrekt és támogató megjelenés, amit az ügyünk kapott minden várakozást felülmúló sikerre vezetett. Persze nagy segítséget adott ehhez a Radnótis Öregdiákok facebook-oldala, az ott szívvel-lélekkel tevékenykedő Braun Melinda és Sulyok Kata, no és a Mozanaplónk, amellyel az aktív szülőket értük el. SZMJV Önkormányzata, a Szint Kft, Scriptum Kft., Qualitas Kft, Szent-Györgyi Rotary Klub, Szélmalom Kft, Konfucius Intézet, Huawei (Kínában segít...) mellett több, mint 80 egyéni felajánlás érkezett, amivel lehetőség nyílik az utazásra. Az, hogy négy vagy több diák utazik, köztük a három radnótis, az szervezés alatt van, a költségeken már nem múlik! Önökön keresztül köszönöm, köszönjük meg minden támogatónknak, befizetőnknek - a Radnótisoknak, a Szegedieknek, a Csongrád megyeieknek a segítséget, ami nem csak anyagi, de lelkileg is adott megerősítést a fiatalokért végzett munka mindennapjaiban! A gyűjtést lezárjuk és várjuk a teljesítéseket!" - írja levelében Gál Béla.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.