Közélet

Újra hív a Zsombói Falunapok

Újra hív a Zsombói Falunapok

2014. június 19., csütörtök
Újra hív a Zsombói Falunapok

A hagyományosan Péter-Páli Aratóünnephez kapcsolódó esemény közkedvelt hagyományőrző program, amelyre június 27. és 29. között kerül sor.

A háromnapos falunap programjai ünnepélyes megnyitóval kezdődnek pénteken, a közösségi házban, majd másnap reggel a Szent Imre Katolikus Általános Iskola termében folytatódnak. Az Első Zsombó Kupa Sportlövő Versenyen a sport szerelmesei adhatnak számot tudásukról, mindeközben pedig a Közösségi házban civil találkozót szerveznek a Kárpát-medenceieknek. A sportpályán már reggel héttől rotyog a bogrács: pörköltfőző versenyt szerveznek a helyi "mesterszakácsok" között. A laktató ebédet zsűri értékeli, ezt követően pedig a népi együttesek órákon át húzzák a talpalávalót. A szombati nap főműsora 16.30-kor kezdődik, aratás, szántás és cséplés bemutatóval készülnek a gazdák. A vasárnapi zárónap sem lesz eseménytelen, az említett iskolában folytatódik a kupaviadal, a közösségi házban pedig kalácssütésre invitálják a vendégeket. Délben senki sem távozhat korgó gyomorral, pláne nem a 11 órától kezdődő véradás után: kemencében sült finomságok érkeznek az asztalra. Délután a kulturális programok kapnak főszerepet: a Kiskunmajsai Ifjúsági Fúvószenekar koncerttel, a vendégvárók pedig operettválogatással csalogatják a környéken élőket. A zsombói falunapok részletes programja

ITT

érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.