Közélet

Permetezik a platánfákat Szegeden

Permetezik a platánfákat Szegeden

2014. június 5., csütörtök
Permetezik a platánfákat Szegeden

Megkezdődött Szegeden a platánfák favédelmi permetezése, a megadott időszakban zárják az ablakot, ne tároljanak élelmiszert az erkélyen és lehetőleg ne parkoljanak a kezelendő fák alá gépjárművükkel!

Permetezi a közterületen lévő platánfákat a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Az éjszakai permetezési munka során kijuttatott permetlé a gépjárműveken és ablaküvegen nyomot hagyhat, de kárt nem okoz, enyhén mosószeres vízzel lemosható, valamint melegvérű élő szervezetekre ártalmatlan. A kezelések hozzávetőleges időpontjáról az alábbi táblázatban tájékozódhatnak.

VárosrészKezelés időpontjaKezelendő növények
Tarján, Petőfi-telep 2014.06.06.

2014.06.09.

Platánfák

Tarján, Belváros

2014.06.10.

Platánfák

Belváros, Rókus, Makkosháza

2014.06.11.

Platánfák

Kiskundorozsma, Móraváros, Alsóváros, Klebelsberg-telep

2014.06.12.

Platánfák

Újszeged, Szőreg

2014.06.13.

Platánfák

A kezelés időpontja tájékoztató jellegű, az időjárás függvényében eltolódhat, (néhány nap eltérés előfordulhat, mivel a kezelés elvégezhetősége erősen időjárásfüggő pl. esőben vagy szélben nem kivitelezhető).

A Környezetgazdálkodás munkatársai kérik, hogy az adott időszakban 22-05 óra között tegyék meg a következő óvintézkedéseket:

- lehetőleg zárják az ablakokat - az erkélyen, teraszon ne tároljanak élelmiszer jellegű terméket, ne teregessenek - házi kedvenceiket helyezzék biztonságos helyre - gépjárművükkel parkoljanak olyan helyen, ahol a fákra kiszórt permet nem hullhat vissza a járműre A favédelmi kezelések célja, a fák betegségeinek megelőzése, valamint, hogy ne váljanak a korhadás miatt életveszélyessé, és a Dél-Alföldet amúgy is komolyan sújtó porszennyezés és hőség ellen védelmet nyújthassanak Szeged lakóinak - olvasható a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.