Közélet

Mobilparkolás - Hét szolgáltató közül választhatnak az ügyfelek

Mobilparkolás - Hét szolgáltató közül választhatnak az ügyfelek

2014. június 30., hétfő
Mobilparkolás - Hét szolgáltató közül választhatnak az ügyfelek

Az autósok és intézmények jelenleg hét mobilparkolási szolgáltató közül választhatnak a keddtől működő új mobilparkolási rendszerben, ezek a három mobilcég, továbbá az Mpark, az Evopay és a Barion rendszert létrehozó Sense/Net Zrt., illetve az integrátor Nemzeti Mobilfizetési Zrt. - közölte a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. az MTI-vel hétfőn.

A társaság azt tanácsolja az autósoknak, hogy a nemzetimobilfizetes.hu honlapon a viszonteladók menüpontot választva tájékozódjanak az egyes szolgáltatók konkrét ajánlatairól. Ezek a honlap alapján összehasonlíthatók, és így az a szolgáltatás vehető igénybe, amely a leginkább megfelelő az egyedi igényeket és körülményeket figyelembe véve. Aki viszont nem kívánja - vagy nincs lehetősége - igénybe venni ezt a tájékozódási lehetőséget, az ad hoc is parkolhat, ugyanúgy mint korábban, csupán a 810-es számot kell 763-ra cserélnie, mivel a zónaszámok változatlanok maradnak. A parkoló automaták tájékoztatói pedig - mivel átmatricázzák azokat - szintén tartalmazzák a legfontosabb új tudnivalókat - tájékoztatott a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. A szolgáltatók többsége külön szerződés alapján szolgáltat, míg a három mobil telefonos cég ügyfelei - bizonyos feltételek mellett - külön szerződés nélkül a telefonegyenlegük terhére fizethetik a mobilparkolás díját is. Mindhárom - a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone - szolgáltató közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy július elsejét követően is változatlan formában nyújtják a mobilparkolás fizetésének szolgáltatását az ügyfeleiknek. A mobil távközlési szolgáltatók közül a Magyar Telekom és a Telenor sms-ben is tájékoztatták ügyfeleiket a hívószám változásáról. Hét új mobilparkolási szolgáltató közül kell választaniuk azon cégeknek is, amelyek flottaszerződéssel rendelkeznek, de jelenlegi szolgáltatójuk nem csatlakozott a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerhez. Mivel az eddigi integrátor, az EME Zrt. nem csatlakozott a rendszerhez, így ügyfeleinek másik mobilparkolási szolgáltatót kell keresniük. A Nemzeti Mobilfizetési Rendszer honlapján elérhető információk a viszonteladók ajánlatairól eltérő részletezésűek, így összehasonlításuk nem egyszerű feladat. A www.nemzetimobilfizetes.hu honlapon található tájékoztatásból kitűnik: a szolgáltatók más-más megoldást kínálnak eltérő költségen intézményi flották részére, alapvetően a mobiltelefon számlában jelenik meg a parkolási díj, de lehet bankkártyás feltöltést, sőt utólagos fizetést is választani. A július elsejei változás csak az önkormányzati közterületi mobilparkolást érinti, magánterületeken, bevásárlóközpontok parkolóiban, illetve egyéb létesítmények parkolóiban a mobilparkolási rend nem változik. A Nemzeti Mobilfizetési Rendszer július elsején 98,5 százalékos készültségű, mert a közterületi parkolók nem egészen 1,5 százalékát kitevő zárttéri parkolók integrálása még folyamatban van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.