Közélet

Megszépült a deszki Móra Ferenc Csicsergő Óvoda + FOTÓK

Megszépült a deszki Móra Ferenc Csicsergő Óvoda + FOTÓK

2014. június 5., csütörtök
Megszépült a deszki Móra Ferenc Csicsergő Óvoda + FOTÓK

Törődés Napja: a Budapest Bank önkéntesei segítettek a tavaszi rendrakásban

Budapest_Bank_logo

A közösségi terem lambériázásával és járólapok lerakásával tették otthonosabbá a deszki Móra Ferenc Csicsergő Óvodát a Budapest Bank Szegedi Vállalati Üzletközpontjának munkatársai a hétvégén. A pénzintézet Törődés Napja akcióján az önkéntesek egy szabadtéri PET palack gyűjtőhelyet is kialakítottak, valamint lefestették az udvari játékokat. A kétkezi munkán túl a bank százezer forinttal is hozzájárult az óvoda korszerűsítéséhez.

Az önkéntesség nagy hagyományokkal rendelkezik a Budapest Banknál: a Törődés Napja programsorozatot több mint tíz esztendeje, évente két alkalommal rendezik meg. Idén tavasszal országszerte 11 helyszínen nyújtanak segítséget a bank munkatársai. Az eseménysorozatnak a Szegedi Vállalati Üzletközpont dolgozói is több éve résztvevői. „Bankfiókunk munkatársai évek óta példamutató lelkesedéssel vesznek részt a Törődés Napja rendezvényeken. A tavalyi sikeres akciónk után ismét a deszki óvodába látogattunk el. Az előző évben az udvari játékokat festettük le és virágokat ültettünk. Most az intézmény közösségi termét láttuk el lambériával, járólapokat tettünk le, felújítottuk a kerti mászókákat, és egy szabadtéri PET palack gyűjtőhelyet is kialakítottunk, mivel úgy gondoljuk, fontos a gyermekek környezettudatosságra nevelése. A szűkös forrásokból gazdálkodó intézménynek nagy segítséget jelent a mi munkánk” – mondta

Kardosné

Temesvári Irma

, a Szegedi Vállalati Üzletközpont vezetője.

A Törődés Napja programsorozat a gyermek- és ifjúsági, valamint oktatási és egészségügyi intézmények támogatását, a helyi lakosok életkörülményeinek és környezetének javítását célozza. Ugyanakkor a pénzintézet további kezdeményezéseivel is aktívan támogatja a civil társadalom fejlődését. Jelentős szerepet vállal a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztésében, a kultúra, a szellemi élet, az oktatás és a szociálisan hátrányos helyzetűek támogatásában is. A „Budapest Bank Budapestért” és a „Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért" Alapítványokkal, valamint a „Budapest Bank Békéscsabáért” Programmal az elmúlt 23 évben összesen mintegy 900 millió forinttal támogatta a közérdekű kezdeményezéseket. (X)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.