Közélet

Magyar cégek is bemutatkoznak a ningpói kereskedelmi vásáron

Magyar cégek is bemutatkoznak a ningpói kereskedelmi vásáron

2014. június 9., hétfő
Magyar cégek is bemutatkoznak a ningpói kereskedelmi vásáron

Mintegy 20 cég képviseli Magyarországot a kelet-közép-európai országok termékeit bemutató ningpói vásáron, amellyel párhuzamosan gazdasági-kulturális programmal mutatkozik be a régió Kínában.

A térség termékeit bemutató vásárt az idén első alkalommal rendezik meg, tizenhat ország vesz rajta részt - ismertette Borbély Enikő, Magyarország sanghaji főkonzulátusának külgazdasági szakdiplomatája. A kelet-kínai Ningpóba érkezett magyar cégek többsége borászati, borkereskedő vállalat, de kiállít például a Hongkongban már aktív Hungerit baromfifeldolgozó is. A cégek mellett a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) és a Magyar Nemzeti Kereskedőház is részt vesz. Magyarország 180 négyzetméteren, Lengyelország mellett a legnagyobb standdal mutatkozik be az eseményen. A vállalatok részére potenciális kínai partnerekkel közvetlen találkozókat is szerveztek, itt sokszoros érdeklődés mutatkozott a kínai cégek részéről a magyar vállalatok iránt - mondta el a szakdiplomata. A termékvásárral egy időben, vasárnap kezdődött a Ningpo-Kelet-Közép-Európa gazdasági és kulturális hét, amelynek keretében nemcsak a gazdasági, hanem a kulturális, oktatási, egészségügyi és turisztikai együttműködés kiterjesztésének lehetőségeit is keresik a felek. A rendezvényre meghívták Ningpo testvérvárosait is, magyar részről Veszprém delegációja jelent meg, de rajtuk kívül Szekszárd önkormányzati delegációja és a Semmelweis Egyetem küldöttsége is részt vesz a cserekapcsolatok hetén. A városban a Kína és Kelet-Közép-Európa közötti gazdasági és kereskedelmi együttműködésről csúcstalálkozót is tartottak. Ennek plenáris ülésén felszólalt Szijjártó Péter, a magyar-kínai kapcsolatok összehangolásáért felelős kormánybiztos is, beszédében a közép- és kelet-európai országok és Kína szorosabb gazdasági együttműködését szorgalmazta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.