Közélet

Emmi: tíz százalékkal több gyermek kaphat meleg ételt nyáron

Emmi: tíz százalékkal több gyermek kaphat meleg ételt nyáron

2014. június 5., csütörtök
Emmi: tíz százalékkal több gyermek kaphat meleg ételt nyáron

A kormány 240 millió forinttal növelte a nyári gyermekétkeztetésre fordított támogatást, így idén nyáron 10 százalékkal több rászoruló gyermek kaphat napi egyszeri meleg ételt - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön az MTI-vel.

Az idei költségvetésben 2,64 milliárd forint áll rendelkezésre a rászoruló gyermekek nyári étkeztetését biztosító települési önkormányzatok támogatására. A nyári gyermekétkeztetéshez nyújtott támogatást azok a települési önkormányzatok igényelhették, amelyek vállalták, hogy a június 16. és augusztus 29. között legalább 44, legfeljebb 54 munkanapon keresztül biztosítják a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek étkezését napi egyszeri meleg étkezés formájában. A program célja, hogy a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek minél nagyobb arányban jussanak legalább naponta egyszer meleg étkezéshez - hangsúlyozta az Emmi közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.