Közélet

Bill Clinton az utóbbi negyedszázad legnépszerűbb amerikai elnöke

Bill Clinton az utóbbi negyedszázad legnépszerűbb amerikai elnöke

2014. június 15., vasárnap
Bill Clinton az utóbbi negyedszázad legnépszerűbb amerikai elnöke

Messze Bill Clinton a legnépszerűbb az utóbbi negyedszázad amerikai elnökei közül - derült ki a The Wall Street Journal, az NBC News és az Annenberg Közpolitikai Központ (APPC) közvélemény-kutatásának vasárnap közzétett eredményeiből.

A megkérdezettek 42 százaléka őt nevezte meg arra a kérdésre válaszolva, hogy az Egyesült Államok melyik elnökét csodálja a legjobban az elmúlt 25 évben, ami több mint duplája bármelyik "vetélytársa" által elért eredménynél.

Clintont

Barack Obama

18, az ifjabb

Bush

17, az idősebb

Bush

elnök pedig 16 százalékkal követte a sorban. Elemzők szerint az eredmény jól tükrözi, hogy a listavezető sokat tett a róla kialakult, a

Monica Lewinskyvel

folytatott viszonya által beárnyékolt kép javítása érdekében. Bill Clinton elnökségének idején még pozitív volt az államháztartási mérleg, és az Egyesült Államok világpolitikai befolyása sokak szerint akkor érte el a csúcspontját. Az 1238 fős mintán elvégzett felmérés statisztikai hibahatára plusz-mínusz 2,8 százalék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.