Közélet

A 3sat a reklámadóról és az Origo főszerkesztőváltásáról

A 3sat a reklámadóról és az Origo főszerkesztőváltásáról

2014. június 15., vasárnap
A 3sat a reklámadóról és az Origo főszerkesztőváltásáról

A német, osztrák és svájci országos közszolgálati műsorszolgáltató társaságok által közösen működtetett 3sat kulturális televízió a reklámadóról és az Origo hírportálnál történt főszerkesztőváltásról közölt beszámolót.

A ZAPP című műsorban Nyomás - Újságírókat rúg ki a "Magyar Telekom"? címmel sugárzott budapesti riporthoz a műsor honlapján közölt ismertetőben kiemelték, hogy Magyarországon "a közszolgálati médiumokat már régen uniformizálták és kormánybarát magatartásra kényszerítették", és a "vitatott" kormányfő,

Orbán Viktor

az árpilisi választási győzelme után "láthatóan erősebben támadja a magántulajdonban álló televíziókat és online médiumokat". A reklámadóval kapcsolatban úgy vélekedtek, hogy az "a fennmaradását fenyegető módon veszteségessé teheti" az RTL Klub televíziót. Az Origónál történt főszerkesztőváltással kapcsolatban hozzátették: felmerül a gyanú, hogy "befolyásos kormánytagok kritikus újságírók eltávolítására használhatták fel befolyásukat".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.