Közélet

Parragh: jelentősen nőtt a kamarák befolyása

Parragh: jelentősen nőtt a kamarák befolyása

2014. május 9., péntek
Parragh: jelentősen nőtt a kamarák befolyása
parraghlaszlo_mti_kt

A kamarák tekintélye és befolyása jelentősen növekedett az elmúlt években, már nem vita tárgya, hogy ki képviseli a gazdaságot – jelentette ki Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke pénteken Szegeden.

Ahhoz, hogy a kamarák újabb feladatokat vehessenek át, a szervezeti rendszer fejlesztésére van szükség - mondta a szakember a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésén tartott vitaindító előadásában. Alulról építkező, a vállalkozások igényeire épülő, a területi szervezetek önállóságát fenntartó kamarai szervezetre van szükség, amely ugyanakkor hálózatban működve, azonosan magas színvonalú szolgáltatásokat nyújt a felhasználóknak – hangsúlyozta az elnök.

Parragh László

az elmúlt évek eredményeit sorolva megemlítette a duális szakképzés bevezetését, a felnőttképzési rendszerének átalakítását, a gazdaság tisztulását elősegítő kötelező regisztrációt, valamint a területi kamaráknak gazdasági mozgásteret jelentő kamarai hozzájárulás bevezetését. Hozzátette: emellett - többek között a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv létrehozásával - bővült a kamarai vitarendezés is. Az elnök kifejtette, a gazdaságot érintő kérdésekben közvetlen és valós az egyeztetési folyamat a kormányzattal, amely eredményeként a kamarai javaslatok beépülnek a jogszabályokba. Széleskörűek a továbblépési lehetőségek, a körvonalazódni látszó új kormányzati struktúra is kedvezőnek ígérkezik a kamara számára – mondta a szakember. Parragh László a lehetséges új kamarai feladatok között említette a cégregisztráció lebonyolítását, ahogy az számos nyugat-európai országban is történik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.