Közélet

Depardieu aláírta a szegedi szerződést

Depardieu aláírta a szegedi szerződést

2014. május 28., szerda
Depardieu aláírta a szegedi szerződést
herczeg_harangozó_depardieu

Aláírta a Szegedi Szabadtéri Játékokkal kötött írásbeli megállapodást Gérard Depardieu, melynek értelmében ő játssza nyáron Napóleon szerepét a Háry János produkcióban.

A találkozón jelen volt a fesztivál részéről

Herczeg Tamás

igazgató,

Harangozó Gyula

művészeti vezető és

Béres Attila

rendező is. A világsztár az egyébként

Sophia Loren, Jean Paul Belmondo

és

Catherine Deneuve

munkáját is segítő Anday Marietta közvetítésével egyeztette a részleteket korábban a szegedi menedzsmenttel. Most is együtt érkeztek hazánkba, hogy véglegesítsék a szerződést.

Depardieu

a találkozó keretében képet kaphatott az előadás koncepciójáról, és úgy tűnt, rögtön egy hullámhosszra kerültek Béres Attilával. Megkapta a szövegkönyv francia fordítását, később méretet vettek róla a jelmezekhez és megtekintette a terveket is –

Tihanyi Ildi

fantáziadús ruhái elbűvölték. Az előkészületek tehát megtörténtek az augusztus 1-jei és 2-i fellépéshez, mely során az abszurd humort sem nélkülöző, családi szórakozásnak is tökéletes darabban a francia hadvezér szerepébe bújhat. A világsztár partnerei az előadásban többek közt a címszerepet alakító

Homonnay Zsolt,

a Ferenc császárt játszó

Bodrogi Gyula,

a császárné szerepében fellépő

Sáfár Mónika

, az Ebelasztin báró szerepét magára öltő

Gálvölgyi János,

a burkus silbakot alakító

Szabó Győző

és az Örzsét játszó

Bordás Barbara

lesznek. Napóleon feleségét

Bucsi Annamária

alakítja majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.