Közélet

Civileket vonnának be a szegedi Tisza-part fejlesztésébe

Civileket vonnának be a szegedi Tisza-part fejlesztésébe

2014. május 3., szombat
Civileket vonnának be a szegedi Tisza-part fejlesztésébe
fokaszemetszedes_mj DSC_5675

Folyamatban van a hullámtéri területek rendezési tervének előkészítése, mely kapcsán Kohári Nándor Fidesz-KDNP-s képviselő azt javasolja, hogy a Tisza Park Fejlesztéséért Civil Kezdeményezés tagjait is vonják be az egyeztetésekbe.

A szegedi

közgyűlés

hétfőn tárgyalja többek között

Kohári Nándor

Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő sürgősségi indítványát, melyben abban kéri a közgyűlés támogatását, hogy a Tisza-part fejlesztésébe vonjanak be civileket is a döntéshozók. A téma aktualitását az adja, hogy jelenleg zajlik a hullámtéri területek rendezési tervbe való beépítésének előkészítése és tervezése. A januárban megalakult Tisza Park Fejlesztéséért Civil Kezdeményezés célja, hogy a Tisza-part EDF Démász Vízitelep és a hajóállomás közötti szakasza fejlesztését elősegítsék, s Kohári úgy látja, ötleteikkel, javaslataikkal hozzájárulhatnának a rendezési terv felülvizsgálatához. „A kezdeményezés tagjai között találhatóak egyesületek, vállalkozások és magánszemélyek, melyeket összeköt a Tisza folyó, a vízi élet és a településrész szeretete. Ez a közösség együtt él a folyóval és partjával, illetve napi szinten használja a hullámtéri területet, így tapasztalatuk, helyismeretük elengedhetetlen a településrész jövőbeni fejlesztésének meghatározásakor” – olvasható Kohári Nándor előterjesztésében. A Tisza Park Fejlesztéséért Civil Kezdeményezés tagja többek között az EDF-DÉMÁSZ Vízisport Egyesület, a Tiszavirág SE - vitorlás kikötő, az Élhetőbb Felsővárosért baráti kör, a Horthy úszóház, Ótott Ferenc úszóház-tulajdonos és lakó, hét úszóműves kikötő, a Tisza River Café & Club - Tisza úszóház, valamint a Tér és Forma Kft.

manga_akos01_gs

Ahogy

korábban írtuk

, az Élhetőbb Felsővárosért néven megalakult baráti kör újra élettel szeretné megtölteni a Fokát és környékét. A csapatot összefogó

Manga Ákos

(képünkön) a fejlesztési elképzeléseikkel kapcsolatban elmondta, a Felső Tisza-parton egy gyorsforgalmi kerékpárutat lenne érdemes kiépíteni a Tisza-palotától az IH Rendezvényközpontig, ezen felül egy szabadidőparkot lehetne a területen kialakítani. A lelkes csapat nem csupán ötleteket gyűjt, tesz is a szebb környezetért, áprilisban rendhagyó rendrakó partit

hirdettek

, mely keretében összeszedték a Tisza-parton a szemetet és kitakarították Szeged egyetlen ingyenesen használható sólyáját is. A határozati javaslat azt tartalmazza, hogy a főépítészen keresztül vonják be a Tisza Park Fejlesztéséért Civil Kezdeményezést, a rendezési terv aktualizálása kapcsán a hullámtéri szakaszra vonatkozó szabályozási terv kidolgozásának egyeztetésébe, véleményezésébe és a terv készítése során építsék be javaslataikat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.