Közélet

Bernáth Georgina Szegeden: a Jobbik a fiatalokért áll ki az EP-ben

Bernáth Georgina Szegeden: a Jobbik a fiatalokért áll ki az EP-ben

2014. május 23., péntek
Bernáth Georgina Szegeden: a Jobbik a fiatalokért áll ki az EP-ben
SZS20140523_jobbik_sajtotajekoztato_007

„A Jobbik célja, hogy Magyarország ismét vonzó legyen a fiatalok számára, Brüsszelben is a magyar fiatalok érdekeit fogjuk képviselni” – jelentette ki Bernáth Georgina EP-képviselőjelölt a Kárász utcán.

Mint a legfiatalabb jobbikos EP-képviselőjelölt,

Bernáth Georgina

a fiatalok képviseletét tartja a legfontosabbnak az Európai Parlamentben. A jelölt a Kárász utcán tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a Jobbik a legnépszerűbb párt a fiatalok körében, akik közül sokan gazdasági menekültként külföldön keresik a boldogulásukat. Szólt arról is, hogy a munkanélküliség kifejezetten magas a fiatalok körében, ezen felül bizonytalanságban élnek, hiszen a multik kihasználják a fiatal munkavállalókat, akik kénytelenek kevés bérért dolgozni ma Magyarországon. Bernáth Georgina leszögezte, a Jobbik célja, hogy ismét vonzóvá tegyék hazánkat a fiatalok számára is, ehhez azonban talpra kell állítani a magyar gazdaságot, amire a Jobbik a Hét vezér tervet dolgozta ki. Az EP-képviselőjelölt úgy fogalmazott, a Jobbik nem unióellenes, hanem unió-szkeptikus, a párt a nemzetek Európájában, nem pedig az Európai Egyesült Államokban gondolkodik. A sajtótájékoztatón

Rácz Tibor

, a párt szegedi önkormányzati képviselője arról beszélt, hogy két dolog közül választhatnak az állampolgárok május 25-én: egyrészt az elmúlt 24 év politikája mellett tehetik le voksukat, vagy a nemzetek Európájáért dolgozó Jobbikot támogathatják. Rácz szerint tenni kell azért, hogy hazánk lakosai ne másodrendű állampolgárai legyenek az Európai Uniónak. Emlékeztetett tíz évvel ezelőtti EU csatlakozásunkra, amikor hamisan azt ígérték a magyaroknak, hogy Bécsben cukrászdát nyithatnak, Londonban pedig tanulhatnak. Ezzel szemben az a valóság, hogy Londonban étteremben dolgoznak a magyarok, míg Bécsben az adventi vásárban sem tudnak vásárolni, nemhogy cukrászdát nyitni. A Jobbik szerint érdemes mérleget vonni, hogy mit nyertük uniós tagságunkkal, erre a Jobbik javaslatot is tett, nevezetesen, hogy egy országgyűlési vizsgálóbizottság jöjjön létre. Rácz Tibor arra is emlékeztetett, számtalan látványberuházás jött létre az elmúlt tíz évben, melyek egy része nem hoz hasznot, viszont fenntartásuk évről-évre milliókat emészt fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.