Az egészséges táplálkozás alapját a gabonafélék képezik, melyeknek a rendszeres, naponta többszöri fogyasztása ajánlott különböző formákban.
A táplálkozás egészét tekintve a gabonaszármazékok ideálisan a táplálék bevitel közel felét képezik, körülbelül 40%-ot. Ezekhez elsősorban kenyér és péksütemény formájában jutunk hozzá a mindennapokban. Mivel a gabonafélék fő alkotói a szénhidrátok, így szervezetünk napi szénhidrátigényét elsősorban a pékáruk fogyasztásával biztosítjuk. A kenyér többféle gabonából, több féle őrlési móddal is készülhet, így egy skála állítható fel a tápanyaggazdagság alapján. Bár hazánkban a legelterjedtebb a búzalisztből készült fehérkenyér, ma már egyre gyakoribb, hogy a fogyasztók az egészséges táplálkozás szempontjából előnyösebb teljes kiőrlésű lisztből készült barna kenyeret vásárolják. A búza mellett gyakori alapanyag a rozs, az árpa és a zab is. A teljes értékű kenyerek, péksütemények kedvező élettani hatásúak, csökkentik a vastag- és végbélrák kockázatát, segítik az emésztést, és fontosak a cukorbetegek étrendjében egyaránt. A gabonából készült termékek közül azok a teljes értékűek, melyek tápanyagtartalmát a feldolgozás során teljes mértékben megtartják. Ilyenek a teljes kiőrlésű lisztből készült, a korpával, olajos magvakkal készített termékek, a gabonapelyhek, valamint a barna rizs. Utóbbi gazdagabb rosttartalma miatt sokkal egészségesebb, mint a hántolt fehér rizs.
A sajtócikk „Az L-IT Szentkorona Akadémia Club komplex egészségfejlesztő programja a Csongrád megyei U7-U13 korosztály számára” című pályázat (Projektazonosító: TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0891) „Az egészséges táplálkozás, illetve energiaegyensúly (táplálkozás és testmozgás egyensúlya) megtartása, és/vagy visszaállítása érdekében kidolgozott programok megvalósítása, melyek eredményesen befolyásolják többek között a megfelelő folyadékfogyasztást, a túlzott só-és energia bevitel csökkentését” témakörében került megjelentetésre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.