Közélet

Városi támogatással 150 szegedinek adna munkát az új call-center (FRISSÍTVE)

Városi támogatással 150 szegedinek adna munkát az új call-center (FRISSÍTVE)

2014. április 29., kedd
Városi támogatással 150 szegedinek adna munkát az új call-center (FRISSÍTVE)
gyimesi_laszlo01_gs

A munkahelyteremtésre tavaly megszavazott 75 milliós keretből a Transcom Hungary 15 millióra pályázott, s ezért 150 szegedinek adhat majd munkát.

Tavaly év végén fogadta el a közgyűlés a "Vállalkozások beruházás ösztönzési és munkahely teremtési helyi támogatásának programjáról" szóló rendeletet, mely alapján a város 75 millió forintot biztosít e cél eléréséhez. Ennek értelmében olyan vállalkozások számár nyújtható támogatás, mely úgy vállalja új vállalkozás létrehozását, vagy régi cég bővítését, fejlesztését, mely során legalább 10 százalékkal, de minimum 50 fő szegedi személlyel növeli az alkalmazotti létszámát. "Alig telt el néhány hónap, és máris eredményre jutottunk, innen is látszik, hogy Szeged akkor jár jól, ha együttműködik a kormánnyal. A Transcom Hungary Kft. 150 fő szegedi munkavállalót foglalkoztatna új call-centerében. A kérelmezőt a következő közgyűlés 15 millió forinttal támogathatja a keretből, ennyi forrásra nyújtott be ugyanis igényt a kft. A Fidesz-KDNP teljes mellszélességgel az ügy mellet van és ezúton kér minden vállalkozót, hogy gondolkodjanak Szegedben, valósítsák meg nálunk fejlesztéseiket" - mondta el

Gyimesi László

(Fidesz-KDNP) tanácsnok sajtótájékoztatóján. A képviselő elmondta azt is, hogy a kormány munkájának köszönhetően rekordokat dönt a foglalkoztatás, már 4 millió ember dolgozik az országban, erre a szocialista kormányok idején nem volt példa.

Gyimesi László "munkahelyteremtése" - a Polgármesteri Kabinet közleménye

Az Európai Unió korábban tiltotta, hogy helyi rendeletben szabályozott módon, munkahelyteremtésre támogatást lehessen nyújtani. Mihelyt az új irányelv erre módot adott,

Botka László

polgármester azonnal benyújtotta az erre vonatkozó rendeletet a közgyűlésnek és az ehhez szükséges forrást is a polgármester által benyújtott költségvetési rendelet biztosította. A 150 új munkahelyet létrehozó Transcom cég külföldi és hazai vezetőivel is - több körben - Botka László polgármester tárgyalt, eredményesen. Gyimesi Lászlótól és a többi fideszes képviselőtől is azt várnák a szegediek, hogy az elmúlt évek gyakorlatával szemben végre a városért dolgozzanak és csúsztatások helyett valóban kezdeményezzenek és hozzanak új beruházásokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.