Szeged Sárgának nevezett Tisza-parti környezetébe álmodta meg Kőrössy József és fia magyaros vendéglőjét, amikor ezen a helyen halászcsárdát nyitott az 1930-as évek elején. Azóta étlapon van a halászlé, a Kőrössy halpaprikás, a különböző, roston sült halak és a túrós csusza – árulja el ifj. Kiss Tibor csárdagazda.
„Az 1970-71-es árvizet követően – amelynek legmagasabb vízszintjét az épület falán tábla jelzi – a már államosított csárdát, amely az árvíz során erősen megrongálódott, kibővítették és felújították. 1993-ban került cégünk tulajdonába, hogy a régi hagyományokat megőrizve, a jelen kor követelményeinek megfelelő, de ebbe a gyönyörű környezetbe beleillő, télen-nyáron nyitva tartó vendéglőt hozzunk létre” – meséli a SZEGEDma.hu-nak a csárdagazda,
ifj. Kiss Tibor
. A Tiszára futó fedett és nyitott teraszt magába foglaló étteremegyüttes egyidejűleg 250 vendég kiszolgálására alkalmas. A már hagyományos Öreg Kőrössy-választékon túl az étlapon szerepel a magyar ételek színe-java. „Halételeink titka a friss alapanyagok, a makói hagyma, a hagyományos fűszerezés és a tradicionális elkészítési eljárások megtartása” – mondja a csárdagazda. Télen-nyáron élőzene, esténként cigányzenekar gondoskodik a vendégek szórakoztatásáról.
Megtudtuk: az átalakításoknak köszönhetően az étterem kiválóan alkalmas turistacsoportok fogadására, esküvői ebédek és vacsorák lebonyolítására, valamint minden olyan rendezvényre, amelynek résztvevői távol a város zajától, ebben a festői környezetben akarnak hódolni a magyar Alföld gasztronómiai örömeinek. Folyamatos ajánlatokkal várják régi és új vendégeiket az aktualitásoknak megfelelően hétvégi ajánlatukkal, ballagási menükínálattal vagy éppen borvacsorával. További részletes információ a
www.oregkorossy.huoldalon található.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.