Közélet

Drahos Fanni lett idén az Egyetem Arca + FOTÓK

Drahos Fanni lett idén az Egyetem Arca + FOTÓK

2014. április 15., kedd
Drahos Fanni lett idén az Egyetem Arca + FOTÓK
egyetem_arca81_gs

Huszonöt lány versengett hétfő este a JATE Klubban az Egyetem Arca címért, melyet a zsűri Drahos Fanninak ítélt oda. Az SZTE GTK hallgatója egy évig képviseli majd az intézményt gólyatáborokon, egyetemi rendezvényeken.

A Hökkentő hallgatói lap mellett idén a Szegedi Tudományegyetem is betársult az Egyetem Arca lebonyolításába. Nem véletlenül, hiszen az arcszépségverseny győztese egy évig az egyetemet képviseli majd: részt vesz a Hökkentő rendezvényein, SZTE-s bulikon, a gólyatábori roadshow eseményein és vele népszerűsítik a külföldi hallgatók előtt a szegedi universitast is. Első hivatalos rendezvényeként a kedden startoló Juhász Gyula Napokon is elnökölhet az, akinek hétfő este a fejére került a korona.

Mindenki másképpen egyforma

Évről évre megfigyelhető már az indulók között a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar dominanciája, ráadásul a tavalyi győztes,

Somogyi Vivien

, illetve a tavalyelőtti,

Mihályi Vanda

is a JGYPK hallgatójaként érkezett a szépségversenyre. Idén is az indulók közel fele, 11 lány képviselte a kart, néhány bölcsész és jogon tanuló leányzó bátorsága mentette csak meg az arcszépségversenyt attól, hogy a pedagógusképző házi bajnokságává váljon. A lányok utcai viseletben és estélyiben is elvonultak a zsűri asztala előtt, ahol helyet foglalt

Pál József

nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettes,

Hohmann Judit

, a Gyógyszerésztudományi Kar dékánja,

Pálfi György

, a Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság vezetője, valamint

Marsi István,

a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar dékánja. Míg a zsűri értékelt, a nagyszínpadon az Anna and the Barbies szórakoztatta a közönséget, akik a szépségversenyen különös üzenetértékkel bíró Mindenki másképpen egyforma című számmal nyitották a bulit.

Pásztor Anna

és zenekara az egyik dal közben a versenyzőket is felinvitálta a színpadra, majd miután mindenki kellőképp kitáncolta magát, az eredmény is megszületett. Harmadik helyezettnek

Kovács Karolinát

, másodiknak

Gyenes Zsuzsannát

választotta meg a zsűri, míg a tavalyi nyertes, Somogyi Vivien pedig

Drahos Fanninak

adta át koronáját. Fődíjként eltölthet egy hétvégét Mátraháza négycsillagos hotelében, de ajándékcsomagot, fodrászkupont, kozmetikai termékeket, fitneszbérletet is hazavihetett.

egyetem_arca80_gs

Fanni a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi karának elsőéves hallgatója. Nagykőrösről érkezett Szegedre, korábban egy szépségversenyen már kipróbálta magát, ahol a második helyen végzett, és néhány fotózáson is szerepelt. Komoly terveket a sikerek ellenére sem dédelget a modellkedéssel kapcsolatban, mert a mai trendekhez viszonyítva alacsonynak tartja magát, inkább családja és barátja bátorították a nevezésre. A fotózásnál fontosabb számára a versenytánc, melyet tíz éve űz már.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.