Húsvéti finomságokból kapnak kóstolót mindazok, akik szombaton délelőtt kilátogatnak a Mars téri piacra. A gasztronómiai nap egyik célja, hogy a közelgő ünnepek kapcsán irányítsa rá a figyelmet a környékben termelt, kiváló minőségű árura.
A Tanyasi Termékek Piacának egyéves születésnapját is
ünnepelte a Mars téri piac, ezúttal a húsvéti ünnepekre készülnek.
Erdei Péter
, a Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezetőtől megtudtuk, április 12-én, szombaton 9 órától a nagycsarnok Cserzy Mihály utca felőli végén várják ízletes ünnepi ételekkel a vásárlókat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közös rendezvényen. „Fűszeres báránypecsenye vadas mártással és vargányás krémmártással, cipóban sült füstölt csülök, fahéjas kalács, töltött tojás variációk” – sorolta Erdei, mi mindent kóstolhatnak meg a vásárlók. Ezeken felül baracklekváros tejpite és birkapörkölt is szerepel az alkalmi étlapon. Azokat is szeretettel várják, akik már az ünnepi menün gondolkoznak, hiszen nemcsak megkóstolni lehet a húsvéti étkeket, hanem a recepteket is megosztják az érdeklődőkkel. „A tanyasi termékekre, a helyi ízekre szeretnénk felhívni a figyelmet, ezt is szolgálja a mostani gasztronómiai nap” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak
Kispál Ferenc
, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei elnöke. Úgy látja, egyre nagyobb a bizalom a termelők és a vásárlók között, ezt is tovább szeretnék erősíteni a szombat délelőtti rendezvényen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.