Közélet

Kóstolásra várják a szegedieket a Mars téri piacon

Kóstolásra várják a szegedieket a Mars téri piacon

2014. április 10., csütörtök
Kóstolásra várják a szegedieket a Mars téri piacon
tanyasi_termekek_mars_ter45_gs

Húsvéti finomságokból kapnak kóstolót mindazok, akik szombaton délelőtt kilátogatnak a Mars téri piacra. A gasztronómiai nap egyik célja, hogy a közelgő ünnepek kapcsán irányítsa rá a figyelmet a környékben termelt, kiváló minőségű árura.

A Tanyasi Termékek Piacának egyéves születésnapját is

gasztronómiai nappal

ünnepelte a Mars téri piac, ezúttal a húsvéti ünnepekre készülnek.

Erdei Péter

, a Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezetőtől megtudtuk, április 12-én, szombaton 9 órától a nagycsarnok Cserzy Mihály utca felőli végén várják ízletes ünnepi ételekkel a vásárlókat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közös rendezvényen. „Fűszeres báránypecsenye vadas mártással és vargányás krémmártással, cipóban sült füstölt csülök, fahéjas kalács, töltött tojás variációk” – sorolta Erdei, mi mindent kóstolhatnak meg a vásárlók. Ezeken felül baracklekváros tejpite és birkapörkölt is szerepel az alkalmi étlapon. Azokat is szeretettel várják, akik már az ünnepi menün gondolkoznak, hiszen nemcsak megkóstolni lehet a húsvéti étkeket, hanem a recepteket is megosztják az érdeklődőkkel. „A tanyasi termékekre, a helyi ízekre szeretnénk felhívni a figyelmet, ezt is szolgálja a mostani gasztronómiai nap” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak

Kispál Ferenc

, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei elnöke. Úgy látja, egyre nagyobb a bizalom a termelők és a vásárlók között, ezt is tovább szeretnék erősíteni a szombat délelőtti rendezvényen.

Vágólapra másolva!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.