Közélet

A kvadrokopter is felrepült a katasztrófavédelmi gyakorlaton + FOTÓK

A kvadrokopter is felrepült a katasztrófavédelmi gyakorlaton + FOTÓK

2014. április 24., csütörtök
A kvadrokopter is felrepült a katasztrófavédelmi gyakorlaton + FOTÓK
katasztrofavedelmi_gyakorlat02_gs

Törött csontok, tömegbaleset és veszélyes anyag az utakon - a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság önkéntesekkel, valamint román és szerb járási egységekkel gyakorlatozott a szovjet laktanyában. A kvadrokopter is felrepült egy körre.

Hivatásos tűzoltók és önkéntesek, valamint román és szerb katasztrófavédők is gyakorlatot tartottak Szeged egykori szovjet laktanyájában. "A feladatok során az egymást napi szinten nem ismerő egységek begyakorolhatják, hogyan tudnának együtt dolgozni és kommunikálnak éles helyzetben" - tájékoztatta portálunkat Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó alezredese. A tűzoltók nem csak (számukra) hétköznapi helyzetekkel találkoztak a kiképzésen, hanem olyan extrém gyakorlatokat is teljesítettek, mint a pincéből mentés rossz látási viszonyok között, egy autóbusz és hat személyautó tömegbalesete a közúton, illetve egy veszélyes anyagot szállító teherautó balesete, ahol a katasztrófavédelem mobillaborját is élesítették. Csütörtökön felröppent a katasztrófavédelem kvadrokoptere is, hogy HD-képeket és videókat készítsen a szimulációs pályán. Mint azt a gyakorlat során megtudtuk, a gyors kis eszközt a nehezen megközelíthető kárhelyeken használják, mindeközben az operatív törzs a megyei igazgatóságon nyomon követi és kielemzi a felvételeket. "Nem csak a megye egységei, hanem a Duna-Körös-Maros-Tisza eurorégióhoz tartozó mentőcsapatok is nálunk gyakorlatoznak. Ez azért jó, mert a határ menti káreseteknél az érintett területek egységei kölcsönösen segítik egymást." A hét járási csapat az árvízi védekezési, mentési és együttműködési feladatokban frissíti fel tudását pénteken Baks térségében. A homokzsákos védekezési munkálatok mellett mélyből mentési, tűzoltási, műszaki mentési és egyéb vízi mentési feladatokat is végrehajtanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.