Közélet

Vona Gábor Szegeden: Néppárttá vált a Jobbik (FRISSÍTVE) + FOTÓK

Vona Gábor Szegeden: Néppárttá vált a Jobbik (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2014. március 31., hétfő
Vona Gábor Szegeden: Néppárttá vált a Jobbik (FRISSÍTVE) + FOTÓK
vona_gabor_szegeden01_gs

A kampányt a Jobbik nyerte, mert az egyetlen párt volt, amely pozitív üzenetekkel és nem sárdobálással fordult a választókhoz – jelentette ki Vona Gábor, a párt elnöke szegedi fóruma előtti sajtótájékoztatóján.

A Tisza Szállóban tartott telt házas fórum előtt

Vona Gábor

elmondta, a Jobbik már nem rétegpárt, hanem néppárttá vált, s egyedüliként tudta növelni támogatottságát az elmúlt hetekben. Közölte, ma már nem a fiatalok, hanem a középkorúak pártjává is vált a Jobbik, s nemcsak a férfiak támogatják a politikájukat, hanem egyre több nő is. „Megélhetést, rendet, elszámoltatást” – sorolta el a párt miniszterelnök-jelöltje három legfontosabb célkitűzésüket. Kormányra kerülésük esetén a politikusbűnözés és a korrupció felszámolását nevezte a legfontosabbnak. A Jobbik megszüntetné az országgyűlési képviselők mentelmi jogát, dupla büntetést szabnának ki a „politikusbűnözőkre”, és a képviselők vagyonosodását is vizsgálnák minden ciklus végén, kiterjesztve a családtagokra is,. „Az MSZP 12, míg a Fidesz 8 évre kapott bizalmat, mellyel visszaéltek, most mi kérjük a választók bizalmát, amivel nem fogunk visszaélni” – jelentette ki Vona Gábor. Csongrád megye 1-es választókerületének jobbikos jelöltje,

Rácz Tibor

azt mondta, Magyarországon egyetlen kormányképes erő van, a Jobbik. „Arra buzdítok minden szegedit, szavazzon április 6-án a Jobbikra, hogy ne csak egy szlogen legyen, amit a plakátjainkon olvashatnak, hogy a ’Szebb jövőt, szebb jövedelmet’” – fogalmazott. A 2-es körzet jelöltje,

Tóth Péter

pedig arról beszélt, hogy arra kérnek felhatalmazást, hogy végrehajtsák a Hét vezér tervben leírtakat, különben nem áll meg az ország hanyatlása.

Csak a Jobbiknak van programja

„Aki az MSZP-re szavaz, az feledékeny, olyan, mint az aranyhal” – közölte már a fórumon Vona hozzátéve, hogy a Fidesz szavazói pedig hiszékenyek, s szerinte, akik elhiszik azt, amit a híradóban hallanak, valamiféle mátrixban élnek, amit le kellene kapcsolni. A pártelnök szerint a mostani választási kampány nemcsak durva és mocskos, hanem szánalmas is. Úgy értékelte, lenézik a szavazókat, a Fidesz és az MSZP egymással riogatja az embereket. Kritizálta, hogy a szocialisták nyolcpontos programmal rukkoltak elő, míg a Fidesz a „folytatjuk” jelszóval kampányol. „Ők tesznek minket szinte népszerűvé, s ma már félnek a Jobbiktól, össze is fognának ellenünk, de ez még felsőbb szinteken nem hangzott el. Anyakönyvvezetőt is találtak maguknak erre, aki összeadná az ifjú házaspárt, ami nem más, mint a Hit Gyülekezete” – fogalmazott a pártelnök.

Cukrászda helyett Simon-száma nyílt Bécsben

Elmondta, a Fidesz az MSZP-vel közösen toloncolta hazánkat az Európai Unióba, s közel sem azt kapták a magyarok az uniótól, mint amiről a csatlakozás előtti kampány szólt. Vona megjegyezte, 2003-ban azt hallottuk, hogy Párizsban fog tanulni a gyerek, Bécsben pedig cukrászdát nyitunk. „Ehhez képes Párizsban mosogat a gyerek, Bécsben számlát nyit Simon Gábor” – mondta. Szólt a magyar föld és vízkincs védelmének fontosságáról, illetve a magyar akác megvédéséért is harcolni kell szerinte. A devizahitelesek megsegítését is kulcsfontosságúnak nevezte, amire a Jobbik már 2009 óta több javaslatot is benyújtott. Ennek lényege, hogy forintosítani kell a hiteleket, és a bankokra is kell hárítani a terheket. A munkahelyteremtés is szerepel programjukban, Vona ezzel kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy Magyarországon magyar vállalkozásoknál magyar embereknek kell dolgozniuk tisztességes bérért, méghozzá olyan munkát, mely élénkíti a gazdaságot.

Csendőrség és Érpataki Modell

A rendvédelem és közbiztonság kapcsán közölte, csendőrséget hozna létre a Jobbik, hiszen egyre több az idősek, gyerekek és nők elleni erőszak, vagyis a védteleneket támadják meg. Vona Gábor közölte, az ország minden részében vannak olyan bűnbandák, akik pár ezer forintért agyonvernek bárkit, ezért tartja szükségesnek a csendőrség felállítását. Leszögezte, a Jobbik nem cigányellenes, „nem teszünk mást, mint az igazságot próbáljuk kimondani”. Saját magát Magyarország legtoleránsabb emberének nevezte, aki, ha a fórumon az első sorban ott ülne egy nyolckarú zöld bőrű ufó, őt is arról próbálná meggyőzni, hogy szavazzon a Jobbikra. „Dolgozzál, a gyerekeket járasd iskolákba, és a nyolc kezedet ne lopásra használd, hanem munkára” – ennyit várna el Vona. Megemlítette, hogy a hajdúszoboszlói szervezetük vezetője is cigány származású, őt nem lehet rasszizmussal vádolni. A párt miniszterelnök-jelöltje azokat tartja rasszistának, akik az elmúlt 24 évben hagyták, hogy hazánk oda jusson, ahol most van. Az Érpataki Modell elterjesztését ígérte, aminek lényege, hogy kétféle ember van: tisztességes és tisztességtelen.

Simon az MSZP Afrika-tagozatának vezetője

Vona Gábor úgy saccol, hogy az országgyűlési képviselők felének van külföldi bankszámlája, akik most röhögnek a volt szocialista Simon Gáboron, hogy még a lopott pénzt se tudja elrejteni. „Simon Gáborról nem tudtuk, hogy ő az MSZP Afrika-tagozatának a vezetője” – jegyezte meg hozzátéve, hogy a botrány kirobbanása előtt nem tudta, hogy a pártban milyen fontos beosztása van Simonnak. A jobbikos politikus szerint ezért van szükség a mentelmi jognak általuk szorgalmazott eltörlésére, a vagyonosodási vizsgálatra és a képviselőket sújtó „dupla büntetés elvére”. Orbán Viktor miniszterelnököt idézve arra biztatta a fórum résztvevőit, hogy április 6-án mindenki hozzon magával még egy embert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.