Közélet

Szeged ifjú tehetségeit díjazták + FOTÓK

Szeged ifjú tehetségeit díjazták + FOTÓK

2014. március 25., kedd
Szeged ifjú tehetségeit díjazták + FOTÓK
kituntetesek_varoshaza15_gs

A város a „Szeged Ifjú Tehetsége” és „Szeged Ifjú Tehetségéért” díjak átadásával minden évben a Tehetség napjához, március 25-hez kapcsolódóan ad elismerést tanulmányi versenyeken eredményesen szereplő tanulóknak és felkészítő tanáraiknak. Idén kilencedik alkalommal jutalmazták a talentumokat.

A város kiemelt feladatának tekinti a tehetséges fiatalok felkarolását az óvodás kortól kezdve az általános iskolai éveken át egészen a felsőoktatásig. "Szeged önkormányzata az idei évben már 9. alkalommal rendezi meg a Tehetségnapi ünnepséget. Az elmúlt években a rendezvény fényét emelendő közgyűlés által alapított díjakat is ezen esemény keretében adjuk át. Nagyon jó partnerre leltünk a Szegedi Tudományegyetemben, 2006 óta közösen dolgozunk, különféle pályázati lehetőségeket kínálunk nem csak középiskolásoknak, hanem az egyetemistáknak is. Bízunk benne, hogy tehetségükkel, tudásukkal, akaratukkal, később pedig munkájukkal öregbítik a város hírnevét" - köszöntötte a kitüntetetteket

Solymos László

alpolgármester, majd

Badó Attilával

, az SZTE tehetséggondozásért felelős rektori megbízottjával, valamint

Kardon Jánossal

, Humán Közszolgáltatási Iroda Művelődési Osztályának vezetőjével közösen átadta a díszokleveleket a négy középiskolásnak és felkészítő tanáraiknak.

A Tehetséges Magyarországért Alapítvány 2006-ban felhívással fordult az ország városaihoz, hogy abban az évben először, de hagyományteremtő szándékkal, ünnepeljék meg a Tehetség Napját március 25-én. Az időpont Bartók Béla 125. születésnapja volt. Az alapítvány célja: „Olyan társadalmi környezet létrejöttének elősegítése, melyben minden ember tehetsége fontos érték, és a tehetségnek a megbecsülése, fejlesztése és a tehetséges emberek megtartása közös cél.” Szeged városa is csatlakozott a felhíváshoz.

A Szeged Ifjú Tehetsége díjat

Nánási Ádám

, a Király-König Péter Zeneiskola tanulója,

Péczeli Zsombor

, a Tisza-parti Általános Iskola,

Papp Gergely

, a Szegedi Gábor Dénes Műszaki és Környezetvédelmi Középiskola és Szakiskola, valamint

Szuda Ágnes

, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium diákjai kapták. Tanáraik:

Paragi Jenő

(Király-König Péter Zeneiskola),

Mikó Valér

(Tisza-parti Általános Iskola),

Vermes János

(Szegedi Gábor Dénes Műszaki és Környezetvédelmi Középiskola és Szakiskola),

Szőllősy László

(Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium) Szeged Ifjú Tehetségéért díjban részesültek. A Szeged Ifjú Tehetsége és a Szeged Ifjú Tehetségéért díjak átadására minden év március 25-én, vagyis a Tehetségek napján kerül sor. A város így jutalmazza azokat a tanulókat, akik kiemelkedő eredményeket érnek el a tanulmányi és művészeti versenyeken, valamint tanáraikat is köszöntik, akik segítségükre vannak a felkészülésben. Szegeden 2002 óta 48 diák és 51 tanár részesült ebben az elismerésben. A díjátadót követően további 23 iskolás részesült az Esélyt a középiskolásoknak nevet viselő ösztöndíjpályázatban. A támogatás keretében a legrátermettebbek 50 ezer forint egyszeri hozzájárulást, valamint könyvjutalmat kaptak. Zárásképp

Kopasz Helga

, a Király-König Péter Zeneiskola kisdiákja székely népdalcsokorral, Nánási Ádám blockflöte játékkal készült,

Sápi Emese

, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumból Reményik Sándor Művészet című versét szavalta el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.