Közélet

Rendkívüli nyitva tartás a szegedi okmányirodákban a hétvégén

Rendkívüli nyitva tartás a szegedi okmányirodákban a hétvégén

2014. március 31., hétfő
Rendkívüli nyitva tartás a szegedi okmányirodákban a hétvégén

Rendkívüli ügyfélfogadási rendben tartanak nyitva a szegedi okmányirodák a hétvégén, hogy biztosítsák a választási jog gyakorlásához kapcsolódó ügyek zökkenőmentes intézését.

A választáson való részvétel feltétele, hogy a választópolgár érvényes okmánnyal igazolja személyazonosságát, és lakcímét vagy személyi azonosítóját. Ezért az ügyfeleknek a rendkívüli nyitva tartással működő szegedi okmányirodákban lehetőségük lesz a már elkészült személyazonosításra alkalmas okmányok átvételére, valamint az ideiglenes személyazonosító igazolvány pótlásának és a lakcímkártya pótlásának intézésére. A Szegedi Járási Hivatal Huszár utcai okmányirodája április 5-én, szombaton 8-tól 16 óráig, április 6-án, vasárnap 8-tól 18.30-ig várja az ügyfeleket. A TESCO Extra áruházban működő új kormányablak 5-én szintén 8-tól 16 óráig, vasárnap 10-től 15 óráig várja az ügyfeleket. Ezen a két napon kizárólag a választójog gyakorlásához szükséges, személyazonosításra alkalmas okmányokkal kapcsolatban lesz ügyintézés: a már elkészült okmányok kiadása kizárólag a Huszár utcában történik; a személyazonosító igazolvány és a személyazonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány pótlása mindkét ügyfélszolgálaton intézhető. Az okmányok pótlásának illetéke postai és bankkártyás fizetéssel is teljesíthető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.