Közélet

Örökre a Tiszában marad a részeg sofőr Chryslerje

Örökre a Tiszában marad a részeg sofőr Chryslerje

2014. március 21., péntek
Örökre a Tiszában marad a részeg sofőr Chryslerje
tisza_auto05_gs

Részegen akart a folyóba hajtani egy férfi, tette nem sikerült, de az autója a mentés során mégis a Tiszában kötött ki, nem keresik tovább, örökre a víz alatt marad.

Ahogy arról a

SZEGEDma.hu beszámolt

, extrém módon akart véget vetni életének egy férfi Szegeden: autójával próbált a Tiszába hajtani az ártérben, de a felázott talajon nem tudott nagy lendületet venni, így 3 méter magas partról a folyópart széléig repült csak az autó, és belefúródott a part menti iszapba. A férfi a pszichiátrián kötött ki, az Chryslerje azonban a mentés során mégis a folyóba zuhant, elszakadt a drótkötél. Megtudtuk, hogy a keresést a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat végezte a katasztrófavédelem felkérésére. A szakszolgálat vezetője,

Seller András

akkor azt nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak, hogy a folyó elsodorhatta a gépet, ezért az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság szonárral felszerelt hajójával kutattak az autó után, de nem találták meg, majd fel is függesztették a keresést. „Egyik hatóság sem foglalkozik a dologgal, így az ATIVIZIG-gel abban maradtunk, hogy nincs költségkeret a kereséshez, és az esetleges kiemeléshez. Mi civil szervezetként nem tudjuk finanszírozni, a környezetvédelmi hatóságok sem rendelték el az autó kiemelését, ezért az ott fog maradni. A vízirendőrség ilyen esetben akkor lenne illetékes, ha hajózási akadályt képezne a fenékre süllyedt autó, de ez nem áll fenn, a vízmélység 5-10 méter közötti ezen a szakaszon. Ha teli van a tank, és minden más vegyi folyadékot tartalmazó tartály a járműben, akkor ez durván 100 liternyi veszélyes hulladékot jelent. Azt mondták, hogy ennek a mennyiségnek a környezetkárosító hatása forintosítva kisebb, mint amennyibe a kiemelés kerülne. Ha tovább kell keresni a járművet, és ha a kivétele bonyolultabb, több gép igénybevételére is szükség van, akkor milliós összegbe is kerülhet a kiemelés” – mondta el portálunknak Seller András vízimentő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.