Közélet

Ezen a héten tovább tartanak nyitva az okmányirodák

Ezen a héten tovább tartanak nyitva az okmányirodák

2014. március 31., hétfő
Ezen a héten tovább tartanak nyitva az okmányirodák

Ezen a héten a megszokottnál tovább tartanak nyitva az okmányirodák, hogy a vasárnapi országgyűlési választásra az ügyfelek szükség esetén megújíthassák vagy pótolhassák a személyazonosításra alkalmas okmányaikat.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium az MTI-vel azt közölte: a választáson való részvétel feltétele, hogy a választó érvényes okmánnyal igazolja személyazonosságát és lakcímét, vagy személyi azonosítóját. Az ügyfelek a hosszabban nyitva tartó okmányirodákban megújíthatják vagy pótolhatják a személyazonosításra alkalmas okmányokat (állandó vagy ideiglenes személyi igazolvány, útlevél, kártya formátumú vezetői engedély), valamint a lakcímigazolványt. Az ország valamennyi okmányirodája hétfőn és kedden a megszokottnál tovább tart nyitva, szerdától péntekig pedig legalább 18 óráig várják az ügyfeleket. A megyei jogú városok és Budapest több okmányirodájában a hétvégén is intézhetik majd az ügyeket az állampolgárok: szombaton 8-tól 18 óráig, vasárnap pedig 8-tól 19 óráig. Emellett az okmányirodai feladatokat is ellátó kormányablakokban minden nap reggel 8-tól este 8 óráig lehetőség van az ügyintézésre.

Az okmányirodák meghosszabbított ügyfélfogadási rendje megtalálható itt!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.