Eltűnőben lévő pörköltkülönlegességeket kínál a Pick Söröző és Étterem



A magyar konyhából már-már teljesen eltűnt pörköltkülönlegességeket vesz fel étlapjára a Pick Söröző és Étteremben. Tőgyből, kakasheréből, taréjból és muflonból főzött, autentikus recept alapján készült ínyencségek várják a vendégeket áprilisban!
Pörkölt-heteket hirdetett a Pick Söröző és Étterem: április 1-21. között olyan tradicionális hazai ételkülönlegességeket kóstolhatunk a vendéglőben, melyek mára már szinte teljesen kikoptak a hazai gasztronómia palettájáról. Három hetes akciójával az étterem a hazai gasztronómiai értékek mellett szeretne kiállni, persze a specialitásokkal vendégeik kérésének is eleget tesznek. "Rendkívül népszerűek az étterem pörköltjei, és vendégeink is gyakran kérik kollégáinkat, hogy bővítsük ki a kínálatot. A Pörkölt-heteken mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő különlegességet: tőgypörkölt, kakashere- és kakastaréj-, libazúza-, valamint muflonpörkölt is szerepelni fog a kínálatban" - árulta el a SZEGEDma.hu kérdésére
Popovits Richárd
üzletvezető. Április elsejétől három hétig összesen 21 fajta pörköltet készítenek el: hetente hét különböző ínyencség közül válogathatunk - természetesen a vendégek kérésére visszatérhet az étlapra egy-egy népszerű recept. Régi, autentikus receptek alapján, csak minőségi hozzávalókból készítenék el a pörkölteket, hogy azok nagyszüleink ízvilágát idézzék fel - tette hozzá az üzletvezető. Hozzátette továbbá: a böjt időszaka alatt külön étlappal készülnek azon vendégeik számára is, akik mellőznék a húst az ebédjükből.
Májusra versenyt is hirdet az étterem, melyre a legcsípősebbet és legtöbbet evők jelentkezését is várják. A Pick szemléletéhez hűen itt is a magyaros ételeket részesítenék előnyben, így a megmérettetésre jelentkezők töltött káposztával csillapíthatják étvágyukat. A Pörkölt-hetek kínálatáról az
, míg az aktuális kedvezményekről az étterem
és
olvashatunk részleteket!