Közélet

Együttműködési megállapodást kötöttek a megyei önkormányzatok a CIPA-val

Együttműködési megállapodást kötöttek a megyei önkormányzatok a CIPA-val

2014. március 11., kedd
Együttműködési megállapodást kötöttek a megyei önkormányzatok a CIPA-val

A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége (MÖOSZ) kedden együttműködési megállapodást írt alá a Kínai Kereskedelmi Minisztérium Befektetést Elősegítő Igazgatósága Európai Hivatalával, a CIPA-val a magyarországi kínai beruházások előmozdítása érdekében - közölte a MÖOSZ kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a megállapodás célja, hogy a magyarországi megyékben lévő kapcsolati és befektetési lehetőségek találkozzanak a kínai beruházási hajlandósággal, valamint hogy hosszú távú együttműködés és új munkahelyek jöjjenek létre. A megállapodást

Szűcs Lajos

, a MÖOSZ elnöke, és

Zhang Kun

, a CIPA igazgatója írta alá Budapesten. A megyék munkahelyteremtési céljainak elérése érdekében az együttműködés keretében a területfejlesztésre helyezik a hangsúlyt, amelyhez az Európai Unió vissza nem térítendő támogatással járul hozzá. Szeretnék, hogy a megyei területfejlesztési koncepciókba beépüljenek a kínai tőkebefektetést érintő javaslatok. A megyék vállalják, hogy havonta gazdaságélénkítő befektetési konferenciát szerveznek a minél átfogóbb és nagyobb volumenű gazdaságélénkítő projektek érdekében. A CIPA főként a kínai cégek magyarországi szerepvállalását támogatja, és ebben szeretnének a MÖOSZ-szal együttműködni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.