Közélet

Új területekkel bővítenék a Dorozsmai Nagybani Piacot

Új területekkel bővítenék a Dorozsmai Nagybani Piacot

2014. február 15., szombat
Új területekkel bővítenék a Dorozsmai Nagybani Piacot
IMG_9802

A dorozsmai piac helyzetéről tartott kertészeti fórumot Farkas Sándor országgyűlési képviselő péntek délelőtt Csanyteleken. Termelők és kereskedők mellett a rendezvény vendége volt Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára is.

Közel ötven fő vett részt péntek délelőtt a csanyteleki faluházban tartott kertészeti fórumon, melynek legfontosabb témája a dorozsmai piac helyzete volt. "A környező településeken tett látogatásaim során több alkalommal is felvetődtek bizonyos nehézségek a Dorozsmai Nagybani Piac kapcsán. Ez volt a fő oka ennek a találkozónak, melyen a zöldség-gyümölcs kertészeti ágazat képviselői is jelen voltak" - magyarázta

Farkas Sándor

. A rendezvényre ellátogatott

Budai Gyula

, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára is, aki a piacok helyzetéről, illetve a támogatásokról is szót ejtett előadásában. Ezt követően

Mártonfi Béla

, a Zöldség és Gyümölcs Terméktanács elnöke a kertészeti stratégiáról egy rövid tájékoztatót. A dorozsmai piac kapcsán

Pap Róbert

ügyvezető válaszolta meg a felmerülő kérdéseket. Nem volt egyértelmű állásfoglalás a piac nyitva tartásával kapcsolatban, a termelők egy része egy rövidebb, négyórás időszakot tartanának megfelelőnek, az igazgató szerint azonban a vásár szűkös helye, áteresztőképessége ezt nemigen teszi lehetővé. Minden megoldási javaslat a piac területi bővítéséhez futott ki, hogy kulturáltabb és kényelmesebb módon, nagyobb területen férhessenek el az árusok. A piac igazgatója megerősítette, hogy folynak tárgyalások a környező ingatlanok tulajdonosaival, ő is szeretné, ha minél hamarább megoldódna a piac területének kibővítése. Folytonos problémát jelentenek a nepperek is az egybegyűltek szerint, az ellenük való küzdelemről Budai Gyula államtitkár is beszélt, kiemelve a NAV, a növényegészségügy és a piacfelügyelet ellenőrzéseit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.