Közélet

Lengyel-magyar-horvát tengelyben gondolkodik a Jobbik

Lengyel-magyar-horvát tengelyben gondolkodik a Jobbik

2014. február 26., szerda
Lengyel-magyar-horvát tengelyben gondolkodik a Jobbik
racz_tibor_jobbik01_gs

Lengyel-magyar-horvát gazdasági tengely kialakítása, a magyar vállalkozások támogatása és a hazai ipar újraélesztése is szerepel a Jobbik gazdasági programjában, melyet Szegeden Rácz Tibor országgyűlési képviselőjelölt ismertetett szerdán.

Ha munka van, minden van - ez az alapvetése a Jobbik gazdasági programjának

Rácz Tibor

szerint. A párt február 15-én Miskolcon ismertette terveit, melyről az országgyűlési képviselőjelölt szerda délelőtt a szegedi sajtó képviselőinek is beszélt. "A rendszerváltás óta eltelt időszak egymillió munkahely megszűnését, leépült mezőgazdaságot és szinte teljes egészében felszámolt ipart jelentett az országnak. Ez utóbbi itt Szegeden is húsba vágó probléma" - emelte ki Rácz Tibor. A Jobbik hét nagy gazdasági terv, a Hét vezér terv alapján állítaná helyre a gazdaságot, melynek megvalósulásától több százezer munkahelyet vár a párt. Gazdasági programjuk egyik sarkalatos pontja a korrupció felszámolása, amely több százmilliárdos tételeket érint a képviselőjelölt szerint. Kedvező helyzetet kívánnak kialakítani a hazai vállalkozások számára is, elejét véve a kenőpénzekkel megágyazott mutyitendereknek. A hazai családok támogatásáért 5%-os áfakulcsot vezetnének be az alapvető élelmiszerekre, a gyermekvállaláshoz szükséges termékekre és a rezsiköltségekre. A devizahitelesekért továbbá az indokolatlanul magas banki kamatok visszavágásával állna ki a Jobbik. A még kiaknázatlan keleti piacokban nagy lehetőséget lát a párt, de jó gazdasági együttműködésért nem is kell messze menni programjuk szerint: egy lengyel-magyar-horvát gazdasági tengely kialakításával a történelmileg is szoros kötődésű államok piacát hangolnák össze. A multinacionális cégeket arra köteleznék, hogy munkavállalóik számára az anyaországi bérek 80%-át biztosítsák itt is - hogyha ez nekik nem tetszik és elmennek, az sem gond a politikus szerint, hiszen a hazai vállalkozások teljes egészében átvehetik a helyüket. "Az elmúlt 24 évben a Fidesz és az MSZP is bizalmat kapott a választóktól, ezzel azonban visszaéltek, így a Jobbikra vár a feladat, hogy rendet tegyen" - hangsúlyozta Rácz Tibor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.