Közélet

Keresik a tarjáni templomot megrongáló színesfémtolvajokat

Keresik a tarjáni templomot megrongáló színesfémtolvajokat

2014. február 20., csütörtök
Keresik a tarjáni templomot megrongáló színesfémtolvajokat
tarjanitemplomrongalas

Ismeretlen tettesek, feltehetően színesfémtolvajok megrongálták a szegedi, Tátra téri Szent Gellért Templom tetőzetének borítását és több négyzetméternyi vörösrézlemezt vittek el.

Az esetről, amelyet csütörtökön jelentettek a rendőrségen, Benyik György plébános értesítette a SZEGEDma.hu-t. A becsült kár értéke 200 ezer forint. "Mivel nem járunk minden nap a templom tetején ezért csak a templom beázása után fedeztük fel a hibát. Ezt a templomot társadalmai munkával és közadakozásból építették a 'létező szocializmus' idején, hívők és nemhívők összefogásából 40 évvel ezelőtt. A templom bejárati ajtaja jeles személyiségek plakettjeit, többek között

Szent-Györgyi Albert

első köztéri ábrázolását őrzi. Igen aggódunk, hogy bűnöző elemek nem csak egy szent épületet lopnak meg, hanem a keresztény vallási közösség érzékenységét is sértik ezzel a cselekedetükkel" - közölte a templom plébánosa. Hozzátette: az ismeretlen tettesek feltehetően a harangláb mögött mentek fel a lapos tetőre, mert a villámhárító kapcsolódó része is le van szakítva. A rendőrség nagy erőkkel nyomoz az elkövetők után, s várják mindazok jelentkezését, akik esetleg többet tudnak az eseménnyel kapcsolatban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.