Közélet

Egy nap alatt 1750 ajánlást gyűjtött B. Nagy László

Egy nap alatt 1750 ajánlást gyűjtött B. Nagy László

2014. február 18., kedd
Egy nap alatt 1750 ajánlást gyűjtött B. Nagy László
b_nagy_laszlo_ajanloszelvenyek03_gs

A szegedi országgyűlési képviselőjelöltek közül elsőként a Csongrád megye 2-es számú választókerületében induló B. Nagy László adta le az ajánlóíveket a választási irodában.

„Köszönöm a választóknak, hogy huszonnégy óra elforgása alatt 1750-en adták le ajánlásukat az indulásom támogatására” – fogalmazott

B. Nagy László

fideszes politikus a választási irodánál, ahol leadta a hétfőn átvett sorszámozott ajánlóíveket. Portálunknak elmondta, a szegedi Fidesz-irodában várták a lakosokat, továbbá a kampánystáb munkatársai gyűjtötték össze az ajánlásokat.

Ahogy megírtuk

,

Bohács Zsolt

és B. Nagy László múlt szerdán adta le a szegedi választási irodában az igazolásokat, felhatalmazásokat képviselő-jelöltségükről, hétfőn vehették át az ajánlószelvényeket. A kampány hivatalosan a szavazást megelőző ötvenedik napon, vagyis február 15-én, szombaton indult. Az új választási törvény

több újdonságot is hozott

, például az ajánlások tekintetében. A korábbi kopogtatócédulás rendszer megszűnt, helyette a választópolgárok gyakorlatilag „képviselőjelölt-jelölteket” ajánlhatnak, hiszen csak akkor lesz valakiből hivatalos jelölt, ha sikerül összegyűjtenie 500 érvényes ajánlást, és ezt a helyi választási bizottság nyilvántartásba is veszi.

b_nagy_laszlo_ajanloszelvenyek01_gs

B. Nagy egy nap alatt az előírtnál több mint háromszor annyi ajánlást adott le kedden délelőtt. A választási irodában

Mózes Ervin

címzetes főjegyző arról tájékoztatott, hogy a választási bizottságnak három napja van arra, hogy ellenőrizze az állampolgárok adatait és határozatot hozzon. Újdonság, hogy amint elérik az jelöltséghez szükséges 500 érvényes ajánlást, befejezik az adatok egyeztetését. „A korábbi évekkel szemben a szabály, hogy egy személy több jelöltet is ajánlhat, így nem kell kiszűrni az esetleges kettős jelöléseket sem” – tudatta a címzetes főjegyző. Mózes Ervin fontosnak tartja, hogy a kampány első percétől kezdve bizottsági felügyelet mellett zajlik a munka. A választási bizottságok tagjait a február 14-i közgyűlésen választották meg, 28 igen és

Rácz Tibor

tartózkodása mellett. A Fidesz-KDNP jelöltjei első körben 400 ívet vettek fel (ezen 3200 jelölést lehet gyűjteni). A fel nem használt íveket is leadta B. Nagy László, hiszen a sorszámozott ívek elvesztéséért darabonként 50 ezer forint bírságot szabnak ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.