Közélet

Balesetet szenvedtek a szegedi koraszülöttmentők

Balesetet szenvedtek a szegedi koraszülöttmentők

2014. február 25., kedd
Balesetet szenvedtek a szegedi koraszülöttmentők
koraszulott_mento07_gs

Vasárnap balesetet szenvedett a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány koraszülöttet szállító mentőautója - olvasható az alapítvány portálunkhoz eljuttatott közleményében.

Az autó Kecskemétre tartott egy koraszülött babával, mely a speciális kialakítású inkubátornak köszönhetően a baleset következtében nem sérült meg. A sofőr és a mentőápoló könnyebb sérüléseket szenvedett. Az eddig is nehéz helyzetben lévő alapítvány munkáját ez a baleset tovább súlyosbítja. A mentőautó komolyan megsérült. Az első szemle szerint talán javítható, de ezt megerősíteni csak a második szemle után tudják a szakértők. A munka nem áll meg, a mentést a meglévő 20 éves tartalék mentőautóval folytatjuk. Az autó kora és műszaki állapota miatt hosszabb távon sajnos nem tudja biztonságosan ellátni ezt a nagyon fontos szakmai munkát. Amint a sérült autó állapotával kapcsolatban további információink lesznek, hírt adunk róla.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.