Közélet

B. Nagy László: Az ELI meghozhatja Szegednek a lökést + FOTÓK

B. Nagy László: Az ELI meghozhatja Szegednek a lökést + FOTÓK

2014. február 27., csütörtök
B. Nagy László: Az ELI meghozhatja Szegednek a lökést + FOTÓK
b_nagy_lakossagi_forum_alsovaros07_gs

Szegednek távlatokban gondolkodó polgármesterre és együttműködő városvezetésre van szüksége ahhoz, hogy fejlődhessen. B. Nagy László Magyarország gazdasági potenciálját boncolgatta szerdai lakossági fórumán.

"Azért tartottuk fontosnak, hogy összehozzuk ezt a mai beszélgetést, mert olvassuk a sajtóban és érezzük a saját porcikáinkon, hogy kőkeményen folyik a kampány. Ilyenkor kérdéseik milliói merülnek fel a választópolgárokban. Milyen irányba halad az ország? Mit kockáztatunk azzal, ha nem folytatjuk azt a politikát, amit az elmúlt években sikerült elérnünk?" - vezette fel

Hüvös László

(Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő az Alsóvárosi Általános Iskolában tartott szerdai fórumbeszélgetést. A gazdasági növekedéshez olyan polgármester kell, aki hosszú távon gondolkodik Szeged város jövőjét illetően, s aki felismeri a régióközponttá válás fontosságát - vallja

B. Nagy László

(Fidesz-KDNP) kormánymegbízott, a szegedi 2-es választókörzet parlamenti képviselőjelöltje, egyúttal válaszolva is a helyieket érintő legfontosabb kérdésre. Szerinte Temesvár vagy éppen Arad e tekintetben sokkal jobban áll, de elegendő a szomszéd megyeszékhelyre, Kecskemétre átutazni ahhoz, hogy kirajzolódjanak a város és város közötti különbségek. "Szegeden alig akad vevő a négyzetméterenkénti mindössze 160 ezer forintos árú lakásokra, míg Kecskeméten 300-350 ezer forintos négyzetméterenkénti áron is van rájuk kereslet". Reményeinek adott hangot, amely szerint az ELI lézerközpont és a közvetlenül hozzá tartozó 70 hektáros science park lökést ad majd a térségnek, az agyelszívás jelensége kiszorul, és tered ad a munkaerő-áramlásának.

A békemenet megvédte a rezsicsökkentést

B. Nagy László egészen a kormányváltás időszakáig, 2010-ig ment vissza az időben, hogy felvázolja az elmúlt négy év változásait, s az ezekhez szükséges lépések miértjét. Az előző kormány 400 milliárd forintos hiányt (ami a hazai GDP 83 százalékának felel meg) hagyott hátra államadósságként. Mint mondta, az ország már-már a görögországi csőd szélén táncolt, ennek elkerülése végett pedig a pénzügyi szektor megadóztatásában kerestek megoldást. A monopolcégek - telefontársaságok, bankszektor - megadóztatása a közteherviselés jegyében 380 milliárd forintos bevételt hozott a kasszába. A külföldi székhelyű társaságok, az "antiszocialista" ellenzék, de még Brüsszel felől is támadás indult az intézkedés ellen, amelyet a kormánynak és a lakosságnak közös erővel sikerült megvédenie - gondolt itt a békemenetre.

b_nagy_lakossagi_forum_alsovaros06_gs

Kétszázalékos gazdasági növekedést várnak a szakértők

Ugyancsak a multi szolgáltatók ellen léptek fel, amikor első ízben sikerült bevezetniük a rezsicsökkentést, amelynek áprilisban a harmadik lépcsőjét is meglépik - tudatta a szegedi jelölt. Szerinte a számok azt bizonyítják, hogy ezzel az intézkedéssel, illetve a 16 százalékos egykulcsos és családi adózással együtt 450 milliárd forint maradt a magyar családok zsebében. Az emberek így tudtak hitelt törleszteni (a lakossági hitel 3200-3400 milliárdra rúg) és takarékoskodni is, ez vezetett a 1,2 százalékos gazdasági növekedéshez, amit 2014-re már 2 százalékosra várnak a szakértők. Leszögezte, az "esztelen politika által" adósságba hajszolt polgárok mintegy egyharmadának sikerült segíteniük azzal, hogy csökkentették törlesztőrészüket. A korábbi kételkedők az eredmények tükrében pozitívan értékelik a magyar gazdaságot, sőt, B. Nagy László elmondása szerint hamarosan követik is példánkat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.