Közélet

A tízéves uniós tagsághoz kapcsolódó esszépályázatot hirdetett a Külügyminisztérium

A tízéves uniós tagsághoz kapcsolódó esszépályázatot hirdetett a Külügyminisztérium

2014. február 10., hétfő
A tízéves uniós tagsághoz kapcsolódó esszépályázatot hirdetett a Külügyminisztérium

Magyarország európai uniós csatlakozásának tizedik évfordulójához kapcsolódóan esszépályázatot hirdetett két kategóriában a Külügyminisztérium.

A tárca az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleménye szerint "számvetésre, közös múltidézésre" hívják a magyar polgárokat, egyetemistákat, és a csatlakozási évfordulóhoz kapcsolódóan lakossági és egyetemista esszépályázatot hirdetnek. Mint írták, a lakossági esszépályázaton bárki részt vehet, a pályázóktól azt várják, három-tíz oldalas írásokban emlékezzenek vissza arra, milyen változások következtek be életükben a csatlakozást követően. Az egyetemistáknak szóló pályázaton felsőoktatási intézmények nappali tagozatos diákjai vehetnek részt három témában: a tízéves uniós tagság értékelése magyar szempontból; a magyar uniós tagság köznapi összefüggései; illetve milyen Európához csatlakoztunk, milyen ma az unió és milyen Európát szeretnénk a jövőben? A pályázatokat a témák szakértőiből, kutatókból, újságíróból, valamint az Európai Bizottság magyarországi képviselete és a Külügyminisztérium képviselőiből álló szakmai zsűri bírálja el - írták a közleményben. A lakossági esszépályázat fődíja egy háromnapos családi utazás Brüsszelbe, az egyetemistáknak kiírt pályázat első díja egy brüsszeli tanulmányút lesz. A nyertes pályázók ezen kívül meghívást kapnak majd a tízéves uniós tagsághoz kapcsolódó kiemelt kormányzati rendezvényekre. Mindkét pályázat esetében március 17-ig várja a Külügyminisztérium a pályaműveket az eu10@mfa.gov.hu e-mail címen. A részletes pályázati felhívások elérhetők az Európa-politikai

kormányzati honlapon

. Magyarország 2004. május 1-jén lett az Európai Unió tagja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.