Közélet

A technika ördöge szállta meg az újszegedi sportcsarnokot

A technika ördöge szállta meg az újszegedi sportcsarnokot

2014. február 4., kedd
A technika ördöge szállta meg az újszegedi sportcsarnokot
sportcsarnok_eredmenyjelzo_01_ia

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezetője szerint új eredményjelző kellene a csarnokba, a kosárpalánk hibáját viszont sikerült tartósan kiküszöbölni.

Amint arról élő közvetítéseiben a SZEGEDma.hu a hétvégén beszámolt, előbb szombaton, a

Pick Szeged - PLER kézilabda bajnokin

, majd vasárnap a

Naturtex-SZTE-Szedeák - Falco kosármeccsen

jelentkeztek problémák az újszegedi sportcsarnok berendezéseivel. A Pick meccsén az ifjúsági találkozón még működő egyik eredményjelző mondta fel tartósan a szolgálatot, míg a Szedeák találkozóján ehhez csatlakozott az egyik palánk megrongálódása a bemelegítés során, amelyet aztán csak közel háromnegyed óra szerelés után sikerült kijavítani, s a találkozó bő félóra csúszással kezdődött.

Károlyfalvi Zsoltnál

, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. igazgatójánál érdeklődtünk a két esettel kapcsolatban. "Panelhiba lépett fel a sportcsarnok 14 éves eredményjelző-készülékében, amelyre egyébként ráférne egy teljes megújulás. Szerencsére két tábla van a csarnokban, ebből az egyik nem működött, így még az előírásoknak megfelelően lehetett megtartani a mérkőzéseket" - tudtuk meg a cég vezetőjétől. "Az ügyben gyorsan léptünk: megrendeltük a javítást a gyártótól, ugyanakkor el kell gondolkodnunk azon, hogy egy új kijelzőt szerezzünk be, ami által színvonalasabb körülmények között rendezhetnénk meg a különböző mérkőzéseket. Természetesen számolni kell azzal, hogy egy újabb, többféle igényt kiszolgáló modern kijelző beszerzésének komolyabb, nagyságrendileg 4-5 millió forintos anyagi vonzata van" - tette hozzá. A kijelző sürgős javítása már csak amiatt is bír prioritással, mivel vasárnap 12.30-tól a Pick Szeged EHF-kupa mérkőzésen fogadja a francia Nantes gárdáját, ráadásul a találkozóról tévés közvetítés is lesz - nyilvánvalóan kellemetlenül érintené a csapatot, az üzemeltetőt és a várost is, ha nem sikerülne kijavítani a hibát. "Reményeink szerint a Pick Szeged hétvégi EHF-kupa mérkőzésére sikerül rendbe hozni az eredményjelzőt. Sajnos a szervizelés nem rajtunk múlik, a javítást megrendeltük a gyártó cégtől, azonban a dolgot nehezíti, hogy a kijelző régebbi konstrukció, így a szükséges alkatrészek beszerzése időbe telhet" - közölte Károlyfalvi Zsolt.

szedeak_falco07_gs

A Szedeák - Falco meccs bemelegítésén történtekkel kapcsolatban az ügyvezető igazgató elmondta, a gyűrű palánkhoz rögzített részében található egy szilikonzselés anyag, amely a gyűrű rugalmasságát biztosítja - az ominózus esetnél ez a rész ment tökre, és nem a gyűrű rögzítése, ezért nem szakadt le maga a berendezés. A karbantartóknak a javítás mellett kellett dönteniük, mivel tartalék kosár ugyan van, ugyanakkor kiderült, hogy az nem teljesen kompatibilis a palánkkal: a gyűrű hátlapjánál pár milliméteres eltérés van a csavarok helye és a palánkon található konzol furatainak távolságában. "Emiatt nem lehetett azonnal cserélni, és a bonyolultabb eljárást, a rugalmasságot biztosító rész javítását kellett helyben elvégeznünk. A gyűrű hátlapjának és a tartókonzolnak az eltérését természetesen kijavítjuk, így amennyiben hasonló eset történne, perceken belül cserélhető lesz az egész szerkezet" - fejtette ki Károlyfalvi Zsolt. Amennyiben nem sikerült volna megoldani a problémát, úgy a vezetőbíró döntött volna a hogyan továbbról, ám

Vígh Péter

játékvezető megértőnek bizonyult az erőfeszítések láttán, s ha csúszással is, de rendben le lehetett bonyolítani a mérkőzést, amely kiváló szegedi védekezést, parádés játékot és várva várt győzelmet hozott a hazaiaknak. "Mindenesetre jól alakultak a dolgok, nyertek a csapatok is. A sportcsarnokba kilátogató szurkolóknak köszönjük a türelmet és a megértést!" - tette még hozzá az igazgató.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.