Közélet

A Belügyminiszter gratulált Mórahalomnak

A Belügyminiszter gratulált Mórahalomnak

2014. február 20., csütörtök
A Belügyminiszter gratulált Mórahalomnak
morahalomrendeszet

Mórahalom 2013 márciusában az országban elsőként hozta létre rendészeti csoportját. A 2013-as évben 30%-kal csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma. Ezt a sikert mi sem bizonyítja jobban, mint Pintér Sándor belügyminiszter Mórahalom polgármesterének, Nógrádi Zoltánnak címzett levele, amelyben gratulált a sikeres munkához, és kívánt sok sikert a 2014-es évhez is.

Mórahalmon, a közbiztonsági struktúrát átgondolva 2013 márciusában a Városi Önkormányzat az országban elsőként hozta létre rendészeti csoportját. A rendszert Mórahalom és Zákányszék közösen működteti, így ebben a szervezetben két közterület-felügyelő, egy mórahalmi és egy zákányszéki mezőőr vesz részt, akiknek munkáját a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kíséri figyelemmel.

Matuszka Antal

, Zákányszék polgármestere eredményesnek tartja ezt a kezdeményezést, és arra biztatja a környező településeket, hogy csatlakozzanak ehhez a rendészeti szervezethez, hogy együtt, közös erővel tudjanak biztonságot nyújtani a lakosságnak. Mivel Mórahalmon a polgárőrség és a rendészet szorosan együttműködik, ezért az egy személygépkocsi és a biciklik mellet egy, a vidékfejlesztési pályázaton nyert polgárőri autóval bővül azon járművek száma, amelyekkel a rendészek közlekedhetnek.

Kovácsné Vadászi Erika

rendész elmondta, hogy a főbb feladataik közé tartoznak a különböző közterületi problémák megoldásai, valamint a városban tartózkodó külföldi munkások figyelemmel kísérése. Kiemelte, hogy nagyon jól tudnak együtt dolgozni a rendőrséggel, és kölcsönösen segítik egymás munkáját.

Battancs Erika

rendészeti csoportvezető beszámolt arról, hogy 2013-ban 30%-kal csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma. Ezt a sikert mi sem bizonyítja jobban, mint

Pintér Sándor

belügyminiszter Mórahalom polgármesterének,

Nógrádi Zoltánnak

címzett levele, amelyben gratulált a sikeres munkához, és kívánt sok sikert a 2014-es évhez is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.