Közélet

Losonczi Ároné maradt az üvegbeton + VIDEÓ

Losonczi Ároné maradt az üvegbeton + VIDEÓ

2014. január 14., kedd
Losonczi Ároné maradt az üvegbeton + VIDEÓ
uvegbeton

Lezárult egy magyar találmány, az üvegbeton szabadalmi vitája, így Losonczi Áron európai szabadalma maradt érvényben.

Egy újabb iparjogvédelmi siker révén lezárulni látszik az üvegbeton körüli szabadalmi huzavona – írta az

index.hu

. A csongrádi származású

Losonczi Áron

a Heidelbergcement AG ellen 2009-ben már megnyert egy szabadalombitorlási pert, most pedig egy úgynevezett felszólalási eljárásban nyert jogerősen, amit olyan cégek indítottak Losonczi európai szabadalma, akik saját találmányukként tekintettek a termékre. 2013. végén az Európai Szabadalmi Hivatal Fellebbezési Tanácsának müncheni ülésén helyben hagyták a Felszólalási Tanács két évvel korábbi döntését, ezzel az üvegbeton Losonczi Áronhoz köthető európai szabadalma maradt érvényben. Az utóbbi évek legjelentősebb találmányai között tartják számon a fényáteresztő betont, melyet a Litracon Kft. fejleszt és értékesít. A forradalmi „üvegbetont” egyre szélesebb körben használják az építészetben, emellett a magyar innováció szimbóluma is lett.

losoncziaron

Ahogy megírtuk

, a Példakép Alapítvány oldalán is lehet szavazni Losonczi Áronra január 18-áig, példakép lehet a fényáteresztő betont feltaláló Csongrád megyei tehetségből. Az üvegbetont a Time magazin 2004-ben az év egyik legjelentősebb találmányának minősítette, rengeteg szakmai elismerést és díjat nyert, többek között Csongrád megye alkotói díját

is kiérdemelte.

http://www.youtube.com/watch?v=r3tsNAZzCtA

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.