Közélet

Lebukott a cseles cigicsempész Nagylaknál

Lebukott a cseles cigicsempész Nagylaknál

2014. január 24., péntek
Lebukott a cseles cigicsempész Nagylaknál

A NAV munkatársai lefoglalták azt az autót, amely különleges rejtekhelyként szolgált a cigarettacsempészethez. Több száz doboz magyar adójegy nélküli, illetve külföldi cigarettát találtak.

A 29 éves férfi Nagylaknál készült elhagyni Magyarországot, amikor az autóját bűnügyi információ alapján kamionvizsgáló röntgen segítségével átvilágították. Mivel a vizsgálat alapján a gyanú beigazolódni látszott, a pénzügyőrök tételesen átvizsgálták a járművet - tudtuk meg

Barnáné Horváth Melinda

, a NAV sajtóreferense. A Honda duplafalú gáztartályában először 330 doboz magyar adójegy nélküli cigarettát találtak, majd a kesztyűtartó alatti részen egy különlegesen kialakított rejtekhelyre bukkantak. A műszerfalba épített rejtekhelyet egy elektronikus zárral ellátott szerkezet, valamint két fém ajtó is védte. A rejtekhely feltárása után további 199 doboz magyar adójegy nélküli, illetve szerb és koszovói zárjegyes cigarettát foglaltak le a pénzügyi nyomozók. A pénzügyi nyomozók költségvetési csalás vétség elkövetésének gyanúja miatt indítottak nyomozást. A bűncselekmény elkövetőjével szemben a törvény akár két évig terjedő szabadságvesztés kiszabását is lehetővé teszi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.