Közélet

Illegális migránsokra bukkantak a cigicsempészeknél

Illegális migránsokra bukkantak a cigicsempészeknél

2014. január 31., péntek
Illegális migránsokra bukkantak a cigicsempészeknél
cigarettacsepesz

A NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói és pénzügyőrei Ruzsán csaptak le a cigicsempész hálózatra. Az elkövetők cigarettabiznisz mellett feltehetően embercsempészettel is foglalkoztak.

Egy ruzsai csarnokban razziáztak a pénzügyi nyomozók és a pénzügyőrök. A helyszínre érkezve egy magyar adójegy nélküli cigarettával megrakott teherautót találtak. Az ellenőrzést a csarnokban folytatták, ahol egy osztrák teherautóra és három szerb utánfutóra bukkantak. Az elkövetők a járművekben különböző üregeket, rejtett tárolókat alakítottak ki, amelyek nagy része szállításra várt, feltöltött áruval. A pénzügyi nyomozók rajtaütésekor még látszódott a friss ragasztás nyoma. A NAV munkatársai a szállításra használt járműveket, és a több mint 85 ezer doboz, 90 millió forintot meghaladó értékű magyar adójegy nélküli cigarettát lefoglalták. A csarnok a cigarettán kívül 2 török és 8 szír állampolgárt is rejtett. A külföldi állampolgárok útlevelet nem tudtak felmutatni, így őket átadták a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Mórahalmi Határrendészeti Kirendeltségének. A NAV pénzügyi nyomozói különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatnak nyomozást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.