Közélet

Felépült a szegedi mormon templom – tetőfedési ceremóniát tartanak

Felépült a szegedi mormon templom – tetőfedési ceremóniát tartanak

2014. január 6., hétfő
Felépült a szegedi mormon templom – tetőfedési ceremóniát tartanak
mormon02_gs

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza gyülekezeti házat épít Szegeden, a misszió a kilencvenes évek óta van jelen a városban. Január tizenhetedikén tartják a tetőfedési ceremóniát a Gutenberg utcában.

Februárban tartották első Csongrád megyei gyülekezeti házuk

kapavágási ünnepségét

, és a közel 180 szegedi hívővel rendelkező egyház most tetőfedési ceremóniára készül. Az ünnepségen az egyház vezetői közül jelen lesz többek között

Klinger Gábor

, a Magyarország Budapest Cövek elnöke is. Szegeden eleinte misszionáriusok lakásaiban találkoztak, később egy pincehelyiséget béreltek a Mars térnél, míg jelenleg egy Kossuth Lajos sugárúti bérleményben tartják istentiszteleteiket, oktatási és gyülekezeti programjaikat. Az aktív tagjaik száma 60-70 körül mozog Szegeden. Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza budapesti missziójának elnöke, Lowell V. Smith a februári kapavágási ünnepségen arról szólt, hogy a gyülekezeti ház a jó dolgok felé hívja majd az embereket. „Itt megtanulják Jézus Krisztus evangéliumát, és azokat a dolgokat, amelyek örök boldogságot hoznak” – fogalmazott, hozzátéve, a hívők és Szeged egészére nézve áldás lesz Gutenberg utcai gyülekezeti ház. Az épület a tervek szerint nyáron nyitja meg kapuit a hívek előtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.